Hmmm to bede musiał to sprawdzić zanim pompe kupie. Bo powiem szczerze jest problem z zamiennikami pomp:/ Nie umiem nigdzie dostać boscha, siemensa, pierburg.
Wersja do druku
Hmmm to bede musiał to sprawdzić zanim pompe kupie. Bo powiem szczerze jest problem z zamiennikami pomp:/ Nie umiem nigdzie dostać boscha, siemensa, pierburg.
dolanczam sie do tematu. cos u mnie zaczyna halasowac tak jak by pompa. gdzie ona sie znajduje ? bo jak siedze za kolkiem to dzwiek jest gdzies z przodu
Witam.
Pompa paliwa jest w zbiorniku paliwa pod tylnym siedziskiem. Dźwięki dochodzące z przodu to pewnie osprzęt silnika. Zwróć uwagę czy to hałasowanie jak napisałeś zmienia się z obrotami silnika.Najczęściej to szumią łożyska. Napisz więcej szczegółów.
Zapiekanie czy upalenie wtrysków tyczy się bezpośredniego wtrysku paliwa do komory spalania na wskutek kontaktu końcówki wtrysku z wysokim ciśnieniem,temperaturom i spalaniem.W tych silnikach jest niezbędne podawanie benzyny do wtrysków. Nasze maleństwa mają wtryski w kolektorze ssącym dzięki czemu są mniej narażone na uszkodzenia.Nie namawiam do druciarstwa ale odłączenie pompy na jakiś czas i jazda tylko na LPG nie powinna zaszkodzić.
U mnie jest takie stukanie przy otwieraniu auta. Stuka jakieś 20 sekund i wszystko jest ok. Myślę ze się zapowietrza jakoś.
Odłączyć pompę po to żeby stwierdzić że to ona wyje,a jak wyje to się kończy,a jak się skończy to staniesz po paru sekundach.
Tejo-swoim postem chciałeś wykpić nasze przegadywanie czy to ja nie mogę zajarzyć sensu.
Broń boże !! Mam problem z pompą paliwową polegający na tym że w momencie gdy otwieram auto z kluczyka w okolicach prawego tłu koło baku słychać z środka głośny stukot przez 20 sekund. Tak jak by się coś odpowietrzało po czym wszystko cichnie i jest ok. Pompa działa jest ciśnienie normalnie paliwa. Czytałem gdzieś że to może również być sprawa wyrównywania poziomów między komorami zbiornika. W tym tygodniu chcę wymienić pompę i zobaczę czy to ustanie. Czasami jak jadę np 15 km i się zatrzymam żeby kogoś wysadzić też słychać taki dźwięk przez 15-20 sekund. Inny objaw jest taki że przy niskim stanie paliwa zaczyna czasem spadać moc i szarpać pomimo że w baku nadaj jest benzyna. Nie chciałem dopisywać kolejnych wątków bez sensu więc tutaj wpisałem objawy.