minimal , techno 320 jakość , wiadomo nie ma co wymagac za wiele bo na bangi mnie nie stac ale spróbuje cos kupic i zamontowac
pewnie trzeba bedzie kable nowe bo z serii bedzie lipa ? orientuje sie ktos ?
Wersja do druku
minimal , techno 320 jakość , wiadomo nie ma co wymagac za wiele bo na bangi mnie nie stac ale spróbuje cos kupic i zamontowac
pewnie trzeba bedzie kable nowe bo z serii bedzie lipa ? orientuje sie ktos ?
To kupuj te u-Dimension lub GMS ale nie Hertz - nie nadają się do tego (sam słucham podobnej muzyki). Na przód polecam śmiało GMS 1865N bo grają na prawde przyjemny bas względem tejkiepskiej nokii. Jesli stać Cię na takie u-Dimension to też możesz wpakować - śmiało.
Kable zostaw w spokoju, przy takim sprzęcie mają jeszcze spory zapas :)
GMS (165mm) wchodzą bez problemu z dedykowanymi dystansami. u-Dimension nie pakowałem ale wystarczy znaleźć wymiary i porównać. Sądzę że nawet głębsze głośniki wejdą bo po wycięciu wygłuszenia za głośnikiem (a to koniecznie musisz zrobić) jest jeszcze kawałek do opuszczonej szyby.
Nie mieszajmy z błotem producenta z powodu jednej czy dwóch tanich modeli.
Bartolo, kup chińskie HSK(te za 300zł) i zdaj relacje. Najpierw porządnie je zamontuj(ten dystans od bassera to wg mnie za mało, bo chociażby dół dystansu nie jest podparty), wygłusz drzwi, a na koniec zasil je jakimś starym dobrym piecem(jak ma być tanio to np. Concord CA75-2 da się kupić do 100zł, a deklasuje wszelkie blaupunkty, magnaty czy inne chińczyki)
U-dim nie słyszałem, ale jak można znaleźć opinie ludzi bardziej doświadczonych to okazuje się, że są przereklamowane.
te dystanse sa troche zle dorobione bo srednio pasują
Oj cursor - ja oceniam Hertze ale nigdy ich nie montowałem w e38, oceniam te które akurat były zabudowane w samochodzie gdzie fabrycznie grały 165mm więc nie było potrzeby żadnych dystansów, do tego samochód był dodatkowo wygłuszony matami (też gms).
Gdy tylko usłyszeliśmy jak grają - próbowaliśmy coś innego z nich wykrzesać i niestety one się nie nadają ani jako basy ani nawet kickbas. Mid-y to maks. Cały czas mówię o tego typu muzyce, hertze doskonale za to oddają inne częstotliwości.
Ja rozumiem że łatwo założyć że ktoś testował głośniki nie potrafiąc ich dobrze zamontować bo np. Tobie odpowiada ich dźwięk. Niestety to nie znaczy że inny będzie tego samego zdania :)
I nie przesadzajmy, HSK czy DSK to nie infinity ref1250 który porzebuje pieca 500W rms zeby go utrzymać za pysk :)
Jesteś ze śląska. Za chwilę kolejna "gliwicka wiosna". Wpadnij, jak przyjedzie kumpel to będziesz mieć okazję posłuchać HSK130. Gwarantuję Ci, że słychać wyraźną różnicę między DSK i ESK a HSK.
Zestawy HSK potrafią zagrać, nie tylko średnimi tonami.
Tej chińszczyźnie i tak wiele nie pomoże ;)
Stara kappa pod 100W RMS brzmi lepiej
Nigdy nie osiągną tego czego bym od tej półki oczekiwał choćby z samego faktu małego wyhylenia membrany, niestety dla mnie żadna z tych serii nie nadaje się do słuchania szybkich bitów (kickbass) - ale chętnie wpadnę - podaj termin i miejscówkę :)
Akurat o ref1250 (w przeciwieństwie do każdej następnej paździerzy w wykonaniu infinity) mam bardzo dobre mniemanie bo ciśnieniem kustycznym prawie złamał mi półkę w samochodzie :)
A brzmienie.... Cóż.... To chyba (mamy już dwa tematy) dosyc subtelne i indywidualne odczucie więc chyba należy powiedzieć że "o gustach się nie dyskutuje" ;)
No to możesz się pomylić w kwestii HSK. Powtórzę, najpierw posłuchaj, później oceniaj. Słyszałem HSK165 i 130 ze starych serii(obu, najstarsze i te co są dostępne jako starsza seria na allegro) i w kwestii chociażby kickbasu w tym budżecie ciężko im coś zarzucić
Obserwuj forum soundoff.pl lub strefacaraudio.pl, póki co nie ma jeszcze żadnych informacji na temat tego roku
Cerwin Vega stroker spowodował, że 3 zgrzewy na pace puściły, tyle że to akurat dla mnie słaby wyznacznik.Cytat:
Akurat o ref1250 (w przeciwieństwie do każdej następnej paździerzy w wykonaniu infinity) mam bardzo dobre mniemanie bo ciśnieniem kustycznym prawie złamał mi półkę w samochodzie
Jak to mawiają: "jeden lubi słuchać, inny jak go słyszą", ja należę do tej pierwszej grupy ;)