-
ja to wciskałem takim czymś http://polmarprojekt.pl/170-neo-29-0...oj-19-mm-.html bo też po zmianie ciekło(nie zmieniałem na nowy zmieniłem oringi) tylko gniazdo musisz sciągnąć i chyba zbiorniczek płynu,dopiero dzieki temu sprzętowi ładnie weszło na swoje miejsce i nic nie ćieknie
-
Jak ja pisałem o regulatorach w M70, że musiałem listwy wkręcać w imadło i niemalże wyprasowywać te regulatory to ktoś napisał, że w M60 to poprawili i wychodzi jak masło.
A tu taki klops, ach Ci ludzie to piszą czasami bzdury.
Tak czy inaczej ciężki temat z tym wyjmowaniem i wkładaniem tych regulatorów, a w szczególności z tak delikatnych listew wtryskowych jak w M70 przed liftem.
-
Nic mi nie mów.
Przy wyjmowaniu starego regulatora myślałem, że wyzionę ducha. Gniazdo, w którym jest osadzony, wyzionęło ducha. Po założeniu nowego regulatora i zablokowaniu go metalowym pierścieniem, paliwo leje się z niego od spodu.
Finalnie zdemontowałem listwę i będę ją wymieniał.
Dla potomnych, jeżeli macie do wymiany ów regulator w m60 to radzę najpierw zdemontować listwę, a później na luzie wyciągać regulator.
Kto to tak wymyślił, nie wiem, ale chciałbym uścisnąć mu dłoń...
...imadłem.
-
u mnie nie było większego problemu z tym,nie znałem tego linka co podałeś ale zrobiłem podobnie jak tam opisane jest,40 min roboty mi to gdzieś wyszło,z tym że najgorzej mi było włożyć pierścień reszta można powiedzieć że poszła gładko
-
Temat kończę pozytywem.
Dzisiaj auto posłusznie odpaliło i nawet nie kaprysiło po znacznej przerwie.
Wymieniłem listwę, w której zabudowany był już regulator. Poskładałem wszystko i nawet żadna śrubka mi nie została :D
Finalnie, auto dostało również pompę paliwa z 540 - przy sprawdzaniu na krótko, pracowała jakby żywiej w porównaniu do tej zainstalowanej oryginalnie.
Wpadły też nowe świece, których wymiana się należała.
Dzięki wszystkim za pomoc.