Dzieki za uprzedzenie, juz mialem przelew robic...
Wersja do druku
Dzieki za uprzedzenie, juz mialem przelew robic...
Myślę, że da. Im więcej przeszkód dla oszusta tym mniejsze prawdopodobieństwo, że będzie mu się chciało tutaj oszukiwać.
Oczywiście że fakt bycia członkiem tego forum nie oznacza że są tu ludzie tylko i wyłącznie uczciwi.Miałem jednak nadzieje,że tutaj podchodzimy do siebie z szacunkiem,bo łaczy nas współna pasja.Widać,niektórzy maja ową pasje w głęboko w du... I gotowi śa zrobić wałek na marne 140 PLN na koledze z forum.Dla mnie osobiście to jest gorzej niż żenada i takich ludzi nie powinno tu być.Masz racje że większość z nas nie zna sie osobiscie,a nawet gdyby sie znała to i nie takie wały ludzie robili komuś w żywe oczy.Takie życie.
A za ujawnianie danych osobowych masz paragraf, więc lepiej to zedytuj.
Właśnie...bo jeszcze sam nabawisz sie kłopotów.Ku.wa...ukrywać sie za 140 zł...gość wisi mi 5 tysięcy i polikwidował konta na NK,FB i pozmieniał nr telefonów sobie i żonce z zastrzeżeniem no ale jego mogę zrozumieć bo to 5 tysiaków...ale 140 zł???:D...żałosne to trochę co?
Konieczności "za pobraniem" nie ma, wystarczy zapoznać się z kim zawiera się transakcję. Jeśli ktoś udziela się na forum, w jakich tematach się udziela, spotyka się w realu, przyjeżdża na spoty...to daje duże poczucie iż ta osoba jest realna, jest z nią kontakt. Zawsze na plus jest komentarz do transakcji.
To ze jest ktoś tylko na samym forum, ma naskrobane kilka postów to nie daje wiarygodności.
Ja nawet za pobraniem nie wysłałbym towaru:)
Zawsze o daną osobę można zapytać na forum, jak nie będzie odzewu to wiadomo:)
Np.; Ja...mnie poznało kilka osób z forum i wiedzą że JESTEM wiarygodny:)
Do tego Ventola dał plusa za "dila" co daje poczucie iż " nieuczciwy forumowicz" mi nie grozi :)
Spoko, dzięki za edit. Pomyślałem że opisywanie sytuacji posługując się tylko pseudonimem kolesia wyglądałoby dość komicznie i mało wiarygodnie.
Znów się naraże paru osobom :lol: ale co mi tam, nie 1 i nie ostatni raz :cool:
ale ja też jestem za zaostrzeniem tego działu (SPRZEDAM) bo nie jest to w ostatnich powiedzmy 5 m-cach jedyny przypadek a wręcz plaga jakaś
Mówienie "a co da zaostrzenie regulaminu" - jest tak jak byśmy powiedzieli, a co da zakładanie spadochronu przy skoku z samolotu???
Każde utrudnienie powoduje zniechęcenie - pewnie że da sie je obejść, ale wymaga to czasu i zachodu a tym samym jest praco i czasochłopnne
To że ludzie sie kantuja jest, było i będzie -owszem, ale że robia to w sumie ludzie którzy może nie osobiście czasem, ale sie znaja z forum jest dla mnie żenującym procederem
bo zazwyczaj chodzi o w sumie śmieszne pieniądze a nie tysiące czy miliony złotych co tym bardziej podkresla range takiego działania jako skurw... i zwyczajne złodziejswo
Jak dla mnie takie działanie dyskwalifikuje osobe sprzedająca na amen - i nie jest dla mnie tłumaczeniem zapomniałem, urodził mi sie hipopotam czy jeżozwierz, żona się puściła
czy zaatakował mnie zmutowany chomik, czekałem na twoje zdanie itd - poprostu z osobą taka nie robie więcej biznesu nawet na 2 zł !!!