Bardzo stare amerykańce lata 20-40 miały R8 Oglądałem program na Discovery gdzie ściągali z jakiegoś bardzo długiego starucha głowice liczyłem z 5 razy i naliczyłem 10 w rzędzie :P Może się pomyliłem Ale R8 napewno były :P
Wersja do druku
Bardzo stare amerykańce lata 20-40 miały R8 Oglądałem program na Discovery gdzie ściągali z jakiegoś bardzo długiego starucha głowice liczyłem z 5 razy i naliczyłem 10 w rzędzie :P Może się pomyliłem Ale R8 napewno były :P
Alfa romeo z połowy lat 30 miała r8 a wersja rajdowa była doładowana mechanicznie, zresztą czytajcie mi szczena opadła- http://forum.lanciapolska.org/viewtopic.php?p=333988
M54B30 wsadzili dopiero do E65. Sam się dziwię, dlaczego nie zrobili tego w E38, może dlatego, że wtedy nikt nie kupiłby 735.
tak, pewnie o to chodziło bo sam bym wolał 3.0 r6 zamiast 3.5 v8
Ale Panowie z M52B28 nie jest źle. Osobiście przed zakupem byłem przekonany że będzie słabo...brałem bo ładny egzemplarz ale okazało się że jest dobrze a spalanie jak M52B20 ;)!!
nikt nie mówi że 2.8 sobie nie radzi tylko poprostu fajnie by było gdyby w palecie silników znajdował sie m54b30, bo jakoś tak mi się wydaje że bmw ma znacznie lepiej udane silniki r6 zresztą nie tylko ja tak twierdze
3,0 r6 to strzał w 10 w e38. Zawsze pozostaje swap z 2,8 do ogarnięcia w dwa dni:D. 7er była by szybka, ekonomiczna i wdzięczna w serwisowaniu.
Silniki R8 nie były produkowane na masową skalę z dwóch powodów - raz, że długie, i ciężko byłoby zmieścić, a dwa długie :D tzn, duża różnica temperatury pomiędzy cylindrami i kłopoty z chłodzeniem.