W EGS nie ma błędu, a w INPIE jak sprawdzić czy elektrozawory działają? Może i te sprzęgło dostało wycisk bo jak poprzednia skrzynia padła to może i ktoś wykończył sprzęgło. Kurde mogłem założyć drugie sprzęgło
Wersja do druku
W EGS nie ma błędu, a w INPIE jak sprawdzić czy elektrozawory działają? Może i te sprzęgło dostało wycisk bo jak poprzednia skrzynia padła to może i ktoś wykończył sprzęgło. Kurde mogłem założyć drugie sprzęgło
W INPA trzeba wybrać F5 Status - a potem F3 Valves.
Podczas przełączania będzie różnica.
Zapamiętaj jak wyglądają pozycje N i D(1), a potem podczas jazdy, gdy skrzynia wrzuca wyższe biegi, popatrz co się włącza/wyłącza przy D(2)
D(1) = bieg 1-szy gdy wybierak jest w pozycji "D".
Wtedy sprawdzasz w różnych warunkach, czy i jak zmienia się stan jakiegoś elektrozaworu.
Jak depniesz i się zrobi luz z 1-ki, to będziesz wiedział czy coś się zmieniło czy nie.
Zapala Ci sie kontrolka abs czy kontroli trakcji czy obydwie ? Predkosciomerz działa normalnie ? Jak Ci sie zaswieca "ta" kontrolka to jaki błąd jest po podłączeniu do kompa ? Czujnik ABS oryginalny ?
mialem ostatnio problem z czujnikiem i do momentu kiedy wysyłał jakieś sygnały (predkosciomierz wariowal)
skrzynia rownież wariowala (abs i kontrola trakcji świeciły) aż padł (czujnik) całkiem i skrzynia zaczęła normalnie chodzi......
pali mi się kontrolka od ABS i Kontroli trakcji i na komputerze wyświetla błąd czujnika ABS lewy przód, założyłem drugi oryginalny ale używany muszę drugi jeszcze inny spróbować bo mam ich kilka i sprawdzę ale też podłącze pod komputer podczas jazdy
Witam pozwolę sobie powrócić do starego wątku z moją usterką:) ostatnio po podłączeniu pod komputer DIS-em wyskoczyły dwa błędy Converter Clutch mech.
i Output speed to chyba oznacza że walnięty Converter tak?
Jeszcze nie widziałem awarii konwertera -- nie umiem tak ot zdiagnozować.
Trzeba by sprawdzić obroty na wejściu i wyjściu skrzyni.
W starych skrzyniach był tylko sensor na wyjściu, a w nowszych są 2 -- więc można sprawdzić prędkości.
Zależy co się w konwerterze zepsuło. Jeśli sprzęgło jednokierunkowe, to będzie spory poślizg, ale nie całkowity luz.
Właśnie chciałem kupić drugi cały konwerter ale nie mam pojęcia czy wtedy będzie już okej. Ale nadal ciągle zastanawia mnie ta Awaria kontroli trakcji i ABS bo zmieniałem już cztery czujniki ABS i ciągle to samo no to wkurzyłem się i mówię pewnie Pompa ABS siadła a że mam taką drugą to zmieniłem i nadal to samo i nic nie działa. Jest tylko taka sytuacja gdy odpalam auto to ASC i ABS się nie świeci działa normalnie lecz gdy zaczynam jazdę i i próbuje się rozpędzić to jest tak jakby coś mnie hamowało ja mu w gaz a ona słabnie i nie chce jechać gdy już z wielkim bólem przekroczę 40KM/h to od razu zapala się ABS i ASC i auto przyspiesza normalnie. zmieniam czujniki a to i tak nic nie daje zgaśnie tylko na chwile i w dodatku nie chce jechać
Mam pytanie czy jak kupie konwerter od silnika i skrzyni 5HP30 od 4.0 M60 albo 4.4 M62 to będzie pasować do mojej 5.4 M73?
w 4.4 inna asb a w m60 ma inne numery to sprzęgło