-
Zmieniałem nawet z mineralnego na syntetyczny po jakiś baranach z płukaną oczywiście, bo jestem wielkim zwolennikiem płukanek odkąd po pierwszej otworzyłem silnik i był jak lustro.
Nigdy nic się nie stało, a jeżeli uszczelka przecieka to się ją wymienia a nie zalepia nagarem z oleju.
-
wszystko zalezy od stanu silnika i od kogo kupimy.. owszem zalezy od instrukcji ale to jest teoretyka reszta sie sprawdza w praktyce,nie badzcie tacy sztywni troche humorystyki to nie forum pogrzebowe
-
Z laniem minerałów do silnika w celu uszczelnienia jest jak z dosypywaniem uszczelniacza do płynu chłodniczego, aby uszczelnić jakiś wyciek :)
-
hmm to daliście mi teraz do myślenia obecnie 10w40 na wiosnę planuje wymianę i pytanie
przebieg 230tys nie mam zamiaru tego nikomu udowadniać ale z tego co już widziałem w moim aucie sądzę że przebieg realny
pytanie nr 1 czy stosować płukankę? odkąd auto jest w pl (2005) jeździ na pół syntetyku
nr 2 jaki olej polecacie
nr 3 czy jest jakaś znacząca różnica po zmianie z pół syntetyka na pełen syntetyk ???
-
DM ,do mojej białej e32 zalałem bez żadnych płukanek Mobila 5W50 i nic się nie pozatykało wszystko gra.
Nie wiek na jakim oleju wcześniej jeżdziła ,ale wiem ,że teraz będzie tylko Mobil :cool:
-
A moze zrobic mieszanke? Zapodac 4L 10W40 a reszte czyli 3,5L 5W50 na poczatek i potem po 5tkm zmienic na tylko i wylacznie 5W50 ???
-
Ale Cie poniosło :bounce:
-
Ponioslo czy nie ponioslo. Nie mam drugiego auta w razie czego.... :)
-
Zalej Mobila i po sprawie ,możesz zrobić na nim 5 tys km i znowu wymienić i nic nie powinno się stać :)
-
Też miałem takie dylematy, ale skończyło się na syntetyku Mobila i jest gitara :)