No nic, jakość wymaga poświęceń. A być może coś ciekawego trafi się w Polsce. :)Cytat:
Zamieszczone przez szwed147
Wersja do druku
No nic, jakość wymaga poświęceń. A być może coś ciekawego trafi się w Polsce. :)Cytat:
jest owszem cos bardzo ciekawego na allegro (przynajmniej bylo) bynajmniej ze zdjec to wynika ale ceni sie bardzo dobrze- z tego co pisze to warta jest tych pieniedzy..mala podpowiedz 735iA :DCytat:
Zamieszczone przez kwiatek
i faktycznie wyglada na rodzynka jezeli chodzi o e38 w pl ;)
Haha. Już wiem kto sprzątnął mojemu ojcu samochód sprzed nosa ;DCytat:
ale ta 730d zostala....wiesz ja mam takie zdanie ze kowal jest dobry w ciezarowkach, busach i autobusach a w osobowkach tylko benzyna ;) wzielismy 4.4 ale jak ojsciec chce to na teule strasse na placu stoi ten dizel podejrzewam ze do tej pory..Cytat:
Zamieszczone przez KubicaPL
O to ciekawe, bo z mobile.de zniknęła (ale nie wiem - może znowu jest).Cytat:
Dzięki :)
Widzę, że jednak w Polsce praktycznie nie ma co szukać. Kolega ostatnio zasugerował abym zwrócił uwagę na Szwajcarię. Jakie są Wasze opinie co do samochodów z tamtego rynku.
Szwajcarzy biedni nie są, stać ich na dobry serwis auta, nie są ogarnięci plagą "panów Mietków, co to w stodole naprawiają wszystko, począwszy od poldków, przez BMW a na Ursusie kończąc). Generalnie sporo aut jest na prawdę zadbanych i z całkiem małymi przebiegami, można trafić na bardzo ciekawie skonfigurowane individuale, ale ogólnie tak jak ja patrzę, to nie ma tam za dużo tych E38. Tak więc da się tam wychaczyć coś dobrego, ale wybór raczej skromny moim zdaniem. Jedyny serwis jaki znam to ricardo.ch, coś w stylu naszego allegro tylko wielokrotnie mniejsze i tak jak zaglądam, to trafiają sie pojedyncze E38
Ze Szwajcaria jest jeden maly problem a mianowicie NIE JEST W UNII... wiec poza akcyza, clo + cala procedura wwozowa i tranzytowa cie czeka
Tak macie rację.Cytat:
Zamieszczone przez BOSS
Nie ściągałem jeszcze samochodu z zagranicy i nie mam pojęcia jak przebiega ten proces ani czy jest bardzo uciążliwy.Na pewno pojemność silnika powoduje, że łapiemy się do najwyższej stawki akcyzy i nie wiem czy wiek samochodu nie wpływa na opłaty.Z drugiej strony samochody z Szwajcarii są raczej zadbane no i ich drogi są też odpowiedniej jakości.Jeżeli ktoś w w tym przypadku ja szuka "pewnego" samochodu na dłużej to może warto zgłębić temat dogłębniej.
Małą podaż na tamtym rynku łatwo zrozumieć, z tego co się orientuję oni preferują w swoim górzystym kraju czterołapy.
Mysle ze zakladanie ze akurat trafisz taka 7demke w dobrym stanie to zle podejscie. Wedlug mnie powinienes sie zdecydowac co do wyposazenia i wtedy szukac. Rocznik tez nie jest bardzo wazny bardziej przejechane km. Najwazniejsz nie napalac sie bo to odbiera logiczne rozumowanie i mozesz nie zauwazyc niektorych istotnych rzeczy.Cytat:
Zamieszczone przez kwiatek
Ja na poczatku szukalem 4,4l ogladalem pare i wielkiej rewelacji nie bylo, nagle gdy juz mialem umawiac na nastepna wizyte gosc umiescil ogloszenie ze ma 730i. Najpierw obejrzalem ja cala z zewnatrz, silnik, byly male pierdolki, zawsze beda. Gdy do niej wsiadlem poczulem cos :D tego sie nie da opisac moze jestem psychiczny :P ale to jak (milosc od pierwszego) wiedzialem ze to ona moja E38 to byl strzl w 10.
Chcialem miec siedzenia podgrzewane ona nie ma ale to juz nie mialo znaczenia :] Musi byc cos w aucie i wtedy bedziesz wiedziec ze to dla ciebie. Zycze powodzonka co do wyboru.