Jaka dawka i jaki kąt masz? Nie pływa?
szczerze nie wiem o co chodzi :(
Wersja do druku
Jaka dawka i jaki kąt masz? Nie pływa?
szczerze nie wiem o co chodzi :(
unie wyskoczyl komunikat ze skrzynia wchodzi w tryb awaryjny wchodzi tak od czasu do czasu jade za tydzien do poznania czy moge z tym jechac 200 km
2 lata temu miałem a4 i też miałem problem ze skrzynia tylko to był tiptronik i na trybie awaryjnym śmigałem bez problemu chociaż każdy ostrzega żeby wogle nie jeździć
można jechać, dojedziesz i wrócisz, ale nie wiadomo co będzie ze skrzynią :D czy mały remont czy kapitalny :) wiadomo, że jeżeli coś wchodzi w tryb awaryjny to coś jest nie tak :)
bylem u znajomego na kompie i mam czujnik absu do wymiany tyl prawy i wlasnie od tego wchodzi w tryb awaryjny bo nie zczytuje predkosci jazdy
masakra skrzynia w tryb awaryjny nie wchodzi a i tak rusza z 4 takze skrzynia do wymiany :( pompa nie miała nic wspólnego
Z mojej wiedzy o skrzyniach ZF wynika, że najważniejszy jest przebieg, bo to jedyny sensowny wskaźnik zużycia skrzyni.
Jak przebieg jest duży, to nie ma siły -- albo porządny remont, albo za jakiś czas skrzynia zdechnie.
Używek nie polecam. Większość używanych skrzyń jest "nie ruszana" od nowości i raczej już są zużyte. Rzadko da się trafić na używkę porządnie regenerowaną, która ma przed sobą drugie życie.