4 dzwi i w żadnych nie daje się dzyndzla podnieść do góry ? normalnie zjawisko paranormalne cię spotkało , bo jakoś nadal w to nie wierze
Wersja do druku
4 dzwi i w żadnych nie daje się dzyndzla podnieść do góry ? normalnie zjawisko paranormalne cię spotkało , bo jakoś nadal w to nie wierze
Serio nie działa zaden dzyndze:( ani pilotem ani od środka nic zatrzasła sie i koniec :(
Sprawdź bezpieczniki. Wyjmij moduł z przekaźnikami pod kanapą. Jeden przekaźnik odpowiada za otwieranie, inny za zamykanie, inny za szyby a inny za ryglowanie. Będzie ich sporo ale naciskaj po kolei na każdy pojedyńczo aż się otworzy. Ciężko będzie ale się da. Najwyżej jakimś drucikiem. Jak to nie pomoże to otwórz bagażnik. Dostań się do siłownika od wlewu paliwa lub do klapy. Odepnij moduł przekaźnikowy i podaj zasilanie z innego aku na kość od siłownika. Powinny się odezwać. W zależności w jakiej kolejności podasz zasilanie to albo się otworzy albo się zamknie.
Moduł z przekaźnikami jest taki sam jak moduł komfortu. Są dwa obok siebie najdłuższe.
Ten z przekaźnikami ma grube piny w kościach. Komfortu ma cienkie. Z tego co pamiętam.
To jak ja to mam odblokować ? bo nie mam już pomysłu :(
Przecież Ci napisałem.
Sprawdź bezpiecznik F30
Jak ZKE zdechł, to będzie dość trudno. Przydałby sie sprawny moduł na podmianę.
1) Spróbuj kluczykiem -- przekręcasz kluczyk do drugiego oporu, żeby był poziomo. Ma być przekręcony 90 stopni, a nie 45, bo tam jest pierwszy opór.
2) Próbowałeś otworzyć zamkiem bagażnika? Tam też jest styk, który mógłby odblokować wszystkie drzwi
Jeśli to nie zadziała, to trzeba zrobić tak jak mówił seban123, czyli po przekaźnikach.
To jest konektor od bloku przekaźników. Wg mnie wystarczy na 1 podać masę i zmostkować na 0,5 sekundy 13 z 15, żeby odskoczyły rygle.
Załącznik 5264
EDIT:
1 to jest (-) silniczków rygli
13 jest (+) silniczka otwierania
15 jest podłączony z +12 przez bezpiecznik F30 (pod kanapą 7,5A)
Dobrze spróbuje
Niestety nic to nie daje zero reakcji ale napiecie jest bo sie iskrzy nie wiem jak do konca tego tygodnia auta nie otworze idzie na czesci
A wyjąłeś moduł z przekaźnikami?
Żeby podać z innego źródła zasilanie trzeba go koniecznie odpiąć.
Ten moduł z przekaźnikami trzeba otworzyć i zobaczyć czy któryś się nie skleił.