-
Co do przewozu rowerów to z pewnością wpakowywałbym je na dach ale załóżmy 3 rowery po 20kg jeden, po 5 osób i pełny bagagażnik? chyba raczej ciężko... Bardzo chce e38 i dlatego probuje jak najwięcej się dowiedzieć o jego możliwośćiach. CZy przy ew. zakupie w niemczech jak pojade do najblizszego salonu to powiedzą mi czy było coś kręcone?
-
jak na moje oko to możesz DH-ówkę postawić na dachu - nawet jak się zwali to nic się jej nie stanie (gorzej może być z furą ) siłę masz aby ją tam wrzucić , montuj 16ki na dużej oponie i ruszaj :) Moja często gania po lasach po niezłych dziurach i jakoś nie mam większych problemów z zaczepianiem podłogą ... lanosem jak lataliśmy w 3 osoby i też 3 rowery (też DH) to radził se choć nie chciał przekroczyć bariery 120km/h a dupa ciągneła sie po ziemi wręcz ale nawet na wertepach nie spodziewam się aby 7-er szorował - ma lepsze troszkę zawieszenie ( maja była raz załadowana cała Polbrukiem w bagażniku i jechały jeszcze 4 osoby - to nie było problemów z dziurami
ps. a jakim rowerem ganiasz ??opisz albo pokaż fotkę :)
-
... W Aso powinienes sie dowiedziec calej histori auta + stan licznika. Z tego co slyszalem zapis jest nie tylko w tachometrze czy tez module swialtel ale w czyms jeszcze i w Aso moga to sprawdzic.
Co do ladownosci, to relingi lub hak holowniczy i na niego bagaznika na rowery.
-
http://img357.imageshack.us/img357/6...3665er1.th.jpg
Moja bestia:) Co do tematu to martwi mnie tylko ograniczona przestrzeń bagażnika bo wszęsdzie widze zdjęcia pustego i jakos nie moge sobie wyborazić jak to sie ma do Torb.
-
Piękny Intens .... ostatnio miałem okazję polatania po mieście Syntesi Bazooka i frajda niesamowita .. a co do pojemności bagażnika ... jak odkurzam to wchodzę cały do bagażnika ,ze sobą wciągam odkurzacz i jeszcze jest sporo miejsca ... obejrzyj go z bliska i będziesz pewny ,że wszystko zapakujesz :)
-
Żeby niezakładać nowego tematu to zapytam tutaj:
Jak się kształtują ceny eksploatacji 740d w stosunku do 730d
-Czy są dużo większe koszty w razie jakich kolwiek wymian
-Jak ze spalaniem w 740d i 730d(to jak kto to to niech w pisze Miasto/Trasa/Mieszane)
-Jak z awaryjnością w 740d
-Czy model ^ ma jakieś bolączki jakich niema np 730d?
-Kolega Neuf powidział mi że oprócz z zegarów i lamp można z dwóch jeszcze miejsc sprawdzić realny przebieg. Jakie to miejsca?
Z góry dziękuje i Pozdrawiam :cool:
-
ja miałem podobny problem przy wyborze e38 jak Ty
też jeżdżę często autem zapakowanym na maksa i to po polnych drogach
jak kupowałem swoją 730d to pierwszy plan była terenówka z dużym bagażnikiem - navara, pathfinder, jakiś landrower
potem zakochałem się w e38 i teraz nie żałuje
do bagażnika wchodzi na prawdę dużo
ostatnio zmieściłem się w 5 osób jadących z dużym bagażem na tydzień na jacht więc raczej z osprzętem do roweru i bagażem się zmieścisz :)
tak wyglądała moja 730d jak otwierałem sezon żeglarski w tym roku
http://images24.fotosik.pl/271/6fdb055fded9889em.jpg
i musiałem jak zawsze przejechać 6km cholernie wyboistą drogą do ośrodka więc i Ty pewnie dasz rade
jak na prawdę kochasz ten samochód to nic nie jest dla Ciebie problemem
co do spalania 730d
na pustym aucie na trasie zejdziesz nawet do 6l
na załadowanym na full 8-8,5
miasto - niestety trzeba liczyć 12 -14l w zależności jak jeździsz i na jakich odcinkach
w 740 licz + 2l
co do innych kosztów
pamiętaj że 3.0d to popularny silnik w BMW więc jak coś większego pójdzie to masz większe szanse dostania czegoś taniej
4.0d jest mało i teraz BMW się z tego silnika wycofuje w ogóle – co do 4.0 w e38 to słyszałem wychwalanie pod niebiosa i straszne narzekania
3.0 i ładnie ciągnie i jest w miarę oszczędny więc będę polecał ten silnik
przebiegów się nie bój
200-250tys to nie jest dużo
więc życzę udanych łowów :)
pozdr.
-
Diesel w niemczech i 120tkm- :D jak lubisz kupowac zludzenia to powodzenia... ;D
Lepiej juz kupic auto z 400tkm przebiegu i ORYGINALNA ksiazka servisowa jak 120 i watpliwa historia ;)
Jak ktos zna sie na rzeczy to nie ma szans na weryfikacje przebiegu
-
zawsze można rozpoznać po zużyciu wnętrza
raczej odróżnie 120t km od 400 :D
-
Saillupus a ty chciałes chyba kupić auto od maćka, jestem więc ciekawy jak chciałes dojezdźać do tych jachtów po wyboistych drogach autem obniżonym na prawie maksa.?