1. Do serwisu po nowy korek koszt ok 60z³, u mnie by³o to samo ¿e p³yn ucieka³ przez wadliwy korek, w serwisie sprzedawca poinformowa³ mnie ¿e te korki bardzo czêsto siê psuj±, po za³o¿eniu nowego korka sprawd¼ te¿ zbiorniczek czy przypadkiem nie ma mikropêkniêæ bo u mnie zacz±³ pêkaæ w wielu miejscach po za³o¿eniu nowego korka i te¿ musia³em go wymieniæ, tutaj uk³ad ch³odzenia pracuje na trochê wy¿szym ci¶nieniu a wiadomo im wy¿sze ci¶nienie tym cie¿ej doprowadziæ p³yn do temperatury wrzenia.
2. Jakim p³ynem ch³odniczym zalany jest uk³ad? nie mo¿e byæ to zwyk³y p³yn typu Borygo bo optymalna temperatura pracy tego silnika jest powy¿ej 100`C. Powinno to byæ np G12 który jest p³ynem nie gotuj±cym siê powy¿ej 100`C
3. Je¶li posiadasz instalacjê gazow± to do gazowników niech sprawdz± czy przypadkiem parownik nie przepuszcza gazu w uk³ad ch³odzenia
4. Znajd¼ posta na temat ukrytego menu na zegarach z których odczytasz jak± temp ma p³yn ch³odniczy.
5. Dymienie na bia³o i podnosz±ce siê obroty. Do wymiany odmy które znajduj± siê na g³owicach, po wymianie obroty powinny wróciæ do normy i dymienie ustanie. U mnie pomog³o.
Wszystkie te czynno¶ci wykona³em ponad rok temu za jednym razem i do dnia dzisiejszego mam spokój :)