pytam dla M52TUB28 bo nie chcę robić nowego tematu
Wersja do druku
pytam dla M52TUB28 bo nie chcę robić nowego tematu
Wydaje mi się że między 16 a 18 na rozgrzanym silniku.
Ładowanie mam w granicach 13,9-14,1 , auto odpala od strzału, aku trzyma doskonale... przepływki nowe, mam już zakupione nowe przewody zapłonowe i jedna uszczelkę pod pokrywę zaworób, zeby olej nie zalewał przewodow.. mam WIELKĄ nadzieje, ze po wymianie problem zniknie... jelsi nie.. zostaną cewki..
Odnośnie lewego powietrza... wydaje mi się.. ale tylko wydaje, ze gdyby lapał lewe powietrze, obroty by falowały czy nie tak? a tutaj nie mam falowania obrotów, a tylko i wylącznie wypadanie zapłonu, któremu nie towarzyszy żadne przygasanie silnika, spadanie obrotów czy ich wzrost...
w m73 nie ma cewek tylko kopułki zapłonowe i palce
chodziło mi o wytwarzanie końcowe prądu podawanego na świece(skrót myślowy) a nie w jaki sposób powstaje kiedy idzie dopiero na kopułki. Ogólnie przyjmuje się że m60/m50 itd mają cewki a m20/ m30 m70 / m73 mają kopułki i kable, to, że w tychże silnikach występuje także cewka doskonale wiem bo miałem m20 m30.
tak więc zarówno kopułki jak i palce mam wymienione, zostały przewody i te dwie główne cewki.
Koledzy.. dziś wymieniłem przewody wysokiego napięcia.. niestety objawy nie ustąpily.. jestem lżejszy o 1200pln. Kolejna mozliwość to padnięta odma, jutro zamawiam. pojutrze będzie. dlaczego odma.. wypadają zapłony, z krućca przy kolektorze leje sie olej...
kolejna wymiana.. i połowiczny sukces...
Wymieniłem dzisiaj odmy. Zarówno prawą jak i lewą.
jaki efekt...
stoje w miejscu dodaję gazu, slyszę i czuję popiardywania z tłumika, stoję na luzie dodaję gazu.. to samo.. ale.. zniknął problem kasłania silnika podczas ruszania ze świateł.. połowiczny sukces osiągnięty...
pytanie co teraz... uszczelki kolektorów? .....