ja leje benzyne a prace ma hu...wą :D :D :D :D :D
Wersja do druku
ja leje benzyne a prace ma hu...wą :D :D :D :D :D
Krzywy przychodzą mi na myśl dwie opcje. Albo kręcisz wałki i masz lewą kase na benzol albo wystawiasz auto w niedziele do kościoła :)
Trzecia opcja, chlopak się ceni. I tak ma być.
Do sporow jest inny temat.
Individul23 - zmierzyles?
Sylwek jeszcze nie zmierzyłem. Wczoraj byłem na rybkach a dzisiaj nieczynne :) Jutro jade do chłopaków niech mi zmierzą. Narazie dolałem oleju i jest ok. Rozmawiałem z nimi tylko wstępnie to powiedzieli że każdy silnik V8 czy to w 7er czy Audi A8 będzie brał olej bo one już tak mają. Jesli kompresja wyjdzie ok to znaczy że mieli rację :/ Tylko gdzie ten olej w takim razie jest?
....u mnie po 330 000 km na 10000 km niezale 0,3 litra oleju spali. A leje od 150 000 km tylko pelny syntetyk a od 120 000 kma na LPG.
No to moja w porównaniu do Twojego pali o duzo za duzo. Tyle co zjara Twoja to można by rzec że w ogóle nie bierze oleju i praktycznie problem nie istnieje. Ja po 7 tyś km musze zalac kilka litrów a to już normalne nie jest. Jutro sprawdzam kompresje
U mnie 300 000 km przebiegu pomiedzy wymianami nic nie dolewam. Po prostu leje do max na bagnecie, a do nastepnej wymiany mam akurat minimum. wnioskuje ze jest to okolo 1 - 1,3 litra
Olej pelny syntetyk i od 80 tys. km na LPG
Sylwek a co ile tys km zmieniasz olej i jaki lejesz?Chodzi mi o marke i oznakowanie. Pozdro
Zmieniam w/g wskazan licznika. Tylko raz byla zolta dioda - zawsze zmieniam jak zostaje jedna zielona.
Przez caly czas jezdzilem na Shell 1/2 syntetyk 10W/40, a teraz od 4-rech zmian jezdze na Castrol 5W/30