Kolega po sąsiedzku ma e39 m62b4tu 4,4 czyli taki sam jak ja w e38, mogę powiedzieć że w e39 z V8 jest sporo głośniej jak w e38.
Wersja do druku
Kolega po sąsiedzku ma e39 m62b4tu 4,4 czyli taki sam jak ja w e38, mogę powiedzieć że w e39 z V8 jest sporo głośniej jak w e38.
Tak tez mialem ostatnio okazje bryknac sie kumpla e39 z M62b44 no i jest sporo glosniej na wyzszych obrotach przy wiekszej predkosci niz w e38
chociaz ostatnio i u mnie zrobilo sie glosniej przez nieumiejetne wklejenie szyby:mad:
Generalnie dyskusja jest troche dziwna, bo wydaje mi się, że tutaj znaczącą kwestią jest zużycie egzemplarzy. Ale po przesiadce z e39 na mercedesa CL500 powiem, że tam było dużo ciszej i to chyba jedyna zaleta tego auta. a jeśli chodzi o róznice między 5 a 7 to szczerze nie zauważyłem, żeby była jakaś różnica. Obydwa auta sa dobrze wygłuszone. W 7 bardziej słychac tylko opór powietrza.
A ja wam powiem, że miałem E39 2.8i manual, E38 2.8i aut., a teraz E38 4.4i i najciszej było w E38 2.8i, bo tam miałem podwójne szyby, a teraz mam zwykłe :)
No to faktycznie zaskakujące, że wtedy miałeś ciszej....
drążąc dalej temat zastanawia mnie to że w e38 po liftowej z motorem m62b44tu jest ciszej jak przedliftowej. w m62b44 mamy jeden kat na jedna strone silnika a w m62b44tu mamy juz dwa katy na strone. jeden mały i potem ten duzy. Wg mnie różnica miedzy e38 z przed a po lifcie leży tez po stronie wydechu. U mnie wyrażnie słychać że jest głośniejszy. Wydech jest cały ori ale czy katy są w nim sprawne i czy wogóle sa to kto to wie. auto ma nalatane 160 tyś udokumentowane
U mnie przy m60 w e38 jest tak cicho, ze swoje myśli mozna słyszeć :D także generalnie zależy to od konkretnej sztuki tak jak koledzy wcześniej mówili. Jako ciekawostke powiem, ze kiedyś jeden tlumik spadł mi z gumy i opadł troche niżej po prostu i wytrzymać sie nie dało w środku tak głośno było ale jak jest prawidłowo podwieszony i oryginalny oczywiście to we wnętrzu powinno byc na prawde cicho.
wydechy jest caly i ori nic nie kabinowany