zależy od felgi,
Wersja do druku
zależy od felgi,
oki dzieki za info :)
ja bym zastosowal dystanse przykrecane do piasty, i dopiero kolo przykrecac do dystansu. Sa drozsze ale inna jakosc mocowania.
Dystans 20 mm, czy 25mm to juz nie jest taki maly, mozna by to zrobic solidnie, niz montowac szpilki.
no wiadmo tez planuje jakos solidnie to zrobic zeby bylo wmiare bezpiecznie i solidnie bo jednak z predkosciami nie ma zartów :P
Ja mam u siebie porzelotowe 20mm na strone, cały sezon przekjeździłem nic się złego nie stało
Witam odswieze temat, bo zzdecydowalem sie dopiero na zalozenie tych felg. Otóz dystanse planuje kupic 25mm tylko nie wiem jaka jest dokladnie srednica piasty 72,5 jak sie doczytalem ?? mogl by to ktos potwierdzic ?? bo na allegro szukam to sa 72,5 i 74,1 wiec do konca nie wiem i sie pogubilem ;/
pozdrawiam Wyczyn
e38 ma 72,6 a e39 74,1. Zakupiłeś juz felgi?
Kolego do felg z tym et to możesz nawet 38 mm dystansu wcisnąć ale wtedy felga jest na równo z rantem błotnika co się z tym wiąże to nie trzeba mówić GS , dystanse przelotowe można spokojnie stosować do grubości 30 mm po tym już tylko przykręcane jest jeszcze jedna ciekawa sprawa e38 ma szpilki M12 a w e53 jest M14 , podpytaj kolegów jak im się na tym jeździ , na śrubach są co prawda stożki .
Ja wkładając felgi z X5 dałem dystans od land rovera 38mm przykręcany do piasty na seryjne śruby i w dystansie szpilki są właśnie M14 , podeszło to wzorowo sam się nie spodziewałem takiego spasowania.
U siebie zastosowałem na przód dystanse 20mm tył 30mm śruby typowe do e38 dość długie nie pamiętam niestety jakiej długości. Kolego Wyczyn jeśli szukasz felg to daj znać na PW mam cały komplet razem z dystansami i śrubami.