Sylwek ile kosztują w aso?
Wersja do druku
Sylwek ile kosztują w aso?
Kole 1000 pln...
A mi mówiono w serwisie 400,- pln
Ogolnie przy niesprawnych zaworkach ogrzewania nie polecam uzywania klimy- z jednej strony zimno a z drugiej cieplo robi piekna masakre nagrzewnicy jak i kompresora ktory musi sie duzo wiecej napracowac jak przy normalnym trybie...
problemem są zawory da sie to naprawic na 100% pekła membranka wystarczy wymienic kawałek gumy i po kłopocie
http://www.realoem.com/bmw/select.do
Nr 1 oznacza zawory wody...Cytat:
Zamieszczone przez groszek25
dokładnie tak ten element składa sie z elektrozaworu i membrany otwierającej lub zamykającej przepływ płynu chłodniczego z doswiadczenia wiem ze pęka tylko kawałek gumy i wcale nie trzeba wymieniac czesci za 1000 zł
Ale zawory też lubią korodować i wtedy tylko wymiana.
U mnie mam wrażenie, że nadmuch jak jest na max to jakoś specjalnie mocno nie dmucha. Do tego też jest delikatna różnica w temperaturze między prawym a lewym nawiewie na środku konsoli. Boczne zresztą też dziwnie dmuchają.
Zauważyłem też, że ciepłe powietrze zaczyna lecieć dopiero po nastawieniu około 25 stopni i więcej.
Nie wiem czy to jest normalne? To też będzie problem zaworów czy może coś innego?
Pozdrawiam.
powodem kiepskiego nadmuchu moze byc koncząca sie dmuchawa lub rezystor dmuchawy zamontowany na niej samej
przyczyną róznicy temperatur moze byc zabrudzony czujnik temperatury nadmuchu zamontowany w srodkowym nawiewie