-
Ja w tym nic dziwnego nie widzę :) skoro radary przynoszą zyski to czemu listy nie mogły by przynosić zysków ?
teraz będzie kara za brak skrzynki a jak już każdy sobie kupi skrzynkę to wprowadzą znormalizowane wymiary zgodne z najnowszymi przepisami UE których nie spełniają nasze skrzynki i będziemy wymieniać by uniknąć jeszcze większej kary.
Ale cóż zrobić w tej PL jak za przekazanie na ubogich chleba, płacimy kary za nieodprowadzenie podatku, ukradniemy kawałem kiełbasy bo jesteśmy głodni to pójdziemy siedzieć na paręnaście lat, a jak zabijemy dziecko to stajemy się celebrytami i otrzymujemy darmowe wakacje
-
Zawsze możecie na tym zarobić i zacząć produkcję skrzynek, taki pomysł na kryzys :)
-
Znowu jakieś lobby (tu od produkcji skrzynek) narzuca dziwne przepisy.
Najgorzej będzie z tym w małych miejscowościach, gdzie są właściwie same posesje jednorodzinnej zabudowy - tam będzie największa irytacja ludzi, szczególnie jak wszyscy się znają i listonosz zna wszystkich...
Wprowadzenie skrzynek jako obowiązkowe jest logiczne (z wielu względów użytkowych), ale od razu walić karą i to taką że wielu ludzim to odbierze roczne dochody !!! to już bandytyzm, tym bardziej że w myśl prawa "nieznajomość prawa nie zwalnia z odpowiedzialności"
-
dajcie spokój przecież Polska to piękny kraj'':D poza tym szczerze wątpie aby ktokolwiek zapłacił taką karę za brak skrzynki:
-
a ja wiem co czuje traki listonosz który ma dostarczyć list a dom głęboko w posesji ogrodzony bramka zamknięta na kłódkę i cztery kundle ujadające niemiłosiernie na zwykłe zawołanie: halo!! i nawet awizo nie ma gdzie zostawić... a potem pretensje do poczty polskiej...
Jestem geodetą i mam prawo wejść na posesję sąsiadującą ze zleceniem i z własnego podwórka wiem jak to irytuje gdy za płotem delikwenta mam punkt pomiarowy a ćmok obwarował się drutem kolczastym puścił psy i nawet przycisku dzwonka na płocie brak a widzisz że ktoś w domu jest bo auto stoi i świeci się w kuchni tylko kur.. nie słyszy albo nie chce słyszeć jak się drę!
Wkór..ia - fakt i też jestem zdania żeby za to karać tylko ta kasa to przegięcie pały - stówka też by starczyła i rolę przymusu by również spełniła.
-
[QUOTE=arturo193;345585]Jak również o tym jakie prawa przysługują kierowcy w razie próby przeszukania samochodu przez policję...:p Temat całkiem niedawno założony przez Ciebie...QUOTE]
TAK, tylko że to przyda się każdemu a skrzynka akurat nie każdego interesuje - zresztą kto nie ma w XXI wieku skrzynki na listy?? co to kosztuje majątek? nie więc po co pisac o czymś takim na ileś stron?
-
A więc zamykam ten jakże kontrowersyjny temat o skrzynce na listy :faint:
arturo193 przeprosił , wyjaśnione wszystko więc nie będzie tym razem nagród :D