ttrol a jak ty naprawiasz te bmw? wyjmujesz termostat???
Wersja do druku
ttrol a jak ty naprawiasz te bmw? wyjmujesz termostat???
powiem dola³em szklanke moze dwie tego plynu, a uby³o bo wydaje mi sie ze króciec z przodu co idzie do silnika delikatnie przepuszcza z tego co zauwazy³em, dola³em petrygo a nie wiem jaki by³ wlany bo auto kupi³em niedawno od niemca, ww uk³adzie nie by³o nic naprawiane, temperatura jest na srodku, grzeje tez normalnie, zaden waz nie puchnie.
sam termostat mi nie cieknie tylko z tego weza kapie ( http://bmwfans.info/parts/catalog/E3...water_hoses-2/ ) na zdjeciu oznaczony nr.1
juz zamówi³em waz jest on z szybkoz³±czkami, ale dalej nie wiem jak to jest z tym wyrzucaniem p³ynu przez korek, kazdy co innego mówi. kidey¶ mia³em e46 318ci to po odkreceniu korka tez tak by³o, ale nic sie nie dzia³o poozaty wszystko by³o normalnie wiec pewnie tak musia³o byæ
a mam jeszcze takie pytanie do ilu powinna dochodzic temperatura w ukrytym menu na zegarach??
Mniemam ¿e pytasz o testy na Check Control...
Nie powinna byæ wiêksza ni¿ sto kilkana¶cie stopni, ale taka temp powinna siê pojawiaæ tylko w du¿ych obci±¿eniach uk³adu ch³odzenia (np jazda w korku w upale). Normalnie ok. 105 - 108 C.
Taka przynajmniej jest u mnie, byæ mo¿e inni podadz± nieznacznie odbiegaj±ce warto¶ci, ale jak np. masz >120 C lub < 100 C na wy¶wietlaczu to na pewno mo¿esz siê troszczyæ uk³adem ch³odzenia
Kolego fm uwa¿aj na to co piszesz... kolega ttrol zaraz napisze, ¿e to zbyt wysoka temp. p³ynu ch³odniczego. :D
P³ywak wystêpuje na pewno w 740 i 750, jest o tym nawet w instrukcji:
Za³±cznik 5192