W LCM. Strzelam, ze masz wersje USA i brak Ci softu europejskiego. Sprobuj podmienic LCM.
Wersja do druku
A jakby wgrać soft eurpejski do LCM z USA? Znaczy zrobić obraz softu z EU i wgrać ten obraz do LCM z US? Da radę?
Gdzies na forum ktos pisal, ze wymusil zamiane przez podmiane plikow w NCS. Ja sie tym softem nie bawie, takze niestety nie pomoge Ci za wiele.
Kiedyś grzebałem w X5 E53 US. Pierwsza sprawa to był fakt, że nie było w ogóle instalacji do świateł postojowych, bo kierunki przednie za takowe robiły.
Po wyłączeniu sidemarkerów świeciły nadal kierunki jako awaryjne postojówki, bo nadal ich nie widział.
Po dołożeniu instalacji postojówek i przestawieniu LCM na EU działa wszystko bez zarzutu
W X5 nie było żadnej instalacji do postojówek. To LCM był tak skonfigurowany, że kierunki świeciły jako postój.
Jeśli masz oprawkę na 2 włókna(czyli 3 niezależne styki) to wyprowadź z tego postojówkę, ale patrząc na rocznik to stawiam, że jest to tak samo rozwiązane jak we wspomnianym X5
W kierunkach mam żarówki dwuwłókowe i trzy kabelki, więc można przeciągnąć kabelki z kierunkowskazów do reflektora. Totalny amerykaniec :)
Ale w reflektorze nie ma instalacji pod postojówki czy jest? We wtyczce do reflektorów nie ma gotowych kabli, do których wystarczy podłączyć oprawkę z żarówką postojową czy sa?