Ale sam przyznasz, że jeżeli mamy w ten sposób na to patrzeć, to musimy założyć, że wszyscy kłamią tak jak polski naród. Uwierz mi, że nie wszyscy na świecie tak mają.
Poza tym czymś trzeba się kierować, bo by człowiek zwariował.
wiec czemu ten ktos nie otworzyl korka na filmie (tylko wczesniej) a porownal z olejem castrol :icon_neutral: ?
moja 7emka byla do 170k w aso i teraz ma 190k i oleju nie bierze wogole, wiec chyba takiego badziewia tam nie leja, motor smiga jak ta lala no i wymiana co 30k. a ze komus cos wypada z miski ...to rozne sa przypadki(temat rzeka) ale generalnie to kazdy interpretuje na swoj sposob pozdrawiam:smile:
spokojnie koledzy weżmy pod uwagę silniki powietrzem chłodzone np.w samochodach tatra lub silniki deutza stosowane w koparkach,kombajnach zbożowych itp. tam dopiero są temperatury nierzadko zapalają się od silnika wyciszenia komory :D i takie silniki pracują na zwykłych najzwyklejszych olejach i nic z olejem się nie dzieje
Tylko pytanie czy ten normalny zwyczajny olej nie jest lepszy od tego super nowoczesnego LL oleju . Ja napisze z innej beczki rozmawialem z kolesiem naukowcem od plastikow . Nawet niezdajecie sobie sprawy na jakim poziomie jest dzisiejsza technologia , plastik mozna dzis zaprogramowac na wlasne zniszczenie z dokladnoscia do kilku tygodni . Zreszta ta technologia jest juz szeroko stosowana . Np w torbach w supermarketach . Zmierzam do tego ze produceci aut juz nie mysla o tym zeby wyprodukowac jak najlepszy produkt , stosuja materialy z zakodowanym samozniszczeniem . Wszystko jest obliczone przekalkulowane . Tak samo jest z olejami , nie koniecznie maja chronic nasze auta jak najlepiej .
P.S dojdzie do tego ze bedziemy kupowac auto ze z gory znana data konca jego funkcjonowania ...
w sumie najwazniejsze zeby stan byl ok.:smile: ...mniej gadac a wiecej jezdzic:cool: pozdro dla wszystkich
Ja do E65 od jakiegoś czasu leje tylko Addinola 5W30 LL04. To pewny olej, nie to co na filmiku :/
no wiadomo że wszystko ma sie szybciej psuć, jesli Mercedes do dzis robiłbym auta o niezawodności tych z lat 70, 80 to w tej chwili.....byłby bankrutem ;) Co do olei to temat rzeka, jesli ich producenci by chcieli to mogliby przy dzisiejszej technologii opracowac olej który wymienialibyśmy dopiero po 200 tysiacach km, ale niestety nie mieli by na tym żadnego interesu. Co do wymian, troche nie rozumiem tego że ktos mówi, że jak sprawdza czy zlewa olej do wymiany to jest czyściutki?! wg mnie powinien byc jak najbardziej czarny i upie*dolony bo chyba po to jest między innymi aby zbierać zanieczyszczenia z silnika które to razem z olejem usuwamy przy wymianie, czyściutki olej zlewa się z rajdowek gdzie wymiana jest co OS
nie widze nic wiarygodnego podczas tego testu, czy napewno 400stopniu? po co 400 stopni? czy napewno 2 sie tak samo rozgrzewały? czy napewno to było w butelkach co mialo byc? bujda!!!! wleje co lotosa i niepoczujesz, jezeli zachowam specyfikacje to napewno nic nie bedzie, znam przewoznikow co sprinterami na orlenowskich olejach zrobili po 800 czy 900tysiecy i nic, moj szwagier renowką traffic 2.0DCi kupił nowke w2007r i ma juz najezdzone na elfie 10w40 670tys i tez do silnika nic niebyło dotykane (wiem bo go serwisuje) wiec taki test to.... inaczej, to nawet nie test a zwykły filmik
Co to za porównanie superolu natańszego i najgorszego do motula. Tu nie ma co porównywać
A castrol jak i bmw te firmy są prestiżowe wiec porównywanie jest na miejscu.