Okolice Gatwick
Wersja do druku
Okolice Gatwick
Nie mam tego CA.
Te małe kropki to żaślepki na światełka podświetlające ja mam je u mnie w e65
czy uszkodzony (utopiony) czujnik stopnia obrotu samochodu (yaw sensor) moze byc powodem tego, ze auto sie nie usypia?
W jaki sposób można wypiąć uszkodzona klamkę CA. Fizycznie z kostki z kablami (jeżeli tak to w którym miejscu ja znajdę dla drzwi przednich pasażera) czy poprzez wyprogramowanie przez kompa?
Pytanie dodatkowe wiązane z tematem poboru prądu: jak zdiagnozować poprawność pracy "power module" (podobno tez często wariują). Z INPy żadnych błędów nie wyrzuca.
Kolego ja miałem identyczny problem.
Auto sie nie usypiało, co powodowało całkowity brak prądu w przeciągu kilku godzin i naturalnie problem z odpalaniem.
Winowajca był "Power module", główny moduł zasilania który sterujesz elektronika w aucie, znajduje sie on w bagażniku po prawej stronie, wszystko widoczne na tacy, wymiana nie jest trudna.
Żeby zdiagnozować problem z prądem i wykluczyć comfort access wypnij poprostu bezpiecznik 5A w bagażniku. Żeby wypiąć klamkę musisz ją wyjąć -opisałem jak to zrobić w poście pónizej. Naprawa klapy i soft close. Wtyczka jest na klamce zew.
U mnie też wina leżała po stronie power modul
Najlepiej zamów z Allegro, podmien i wówczas posprawdzaj pobór prądu jeśli dalej bedzie tak samo (w co watpię) to najwyżej odeślesz z powrotem (masz do tego w pełni prawo). Tylko nie zapomnij o pomiarach. Zreszta po wymianie, zamknij auto i wróć po godzinę zbadać czy fotel kierowcy dalej jest podświetlany i wówczas uzyskasz odpowiedz.