-
Nie wiem o co wam chodzi :P, ale u mnie w aucie są te wszystkie cholerstwa Dynamic Drive, EDC i co tam tylko było .... niestety.
Przypadkiem gdyby amory były walnięte to auto po odpaleniu nie powinno się wyrównać ? Ewentualnie po długim postoju opaść na ziemie zupełnie ?
Tak się działo w Mercedesach z air matic.
-
kolego EDC to jest zmienna charakterystyka tłumienia amortyzatorów i nic nie ma do wysokości auta .pooglądaj sprężyny
-
Pooglądać to znaczy mogły one popękać ? Czy w tym modelu dzieje się coś innego ?
Podłączałem kompa INPA nie widzi problemu.
-
Czytałeś mój post? Masz z tyłu pompowane sprężyny czyli nivo czy zwykłe? jeśli masz pompowane to na wahaczu jest czujnik położenia dla nivo oraz dla ksenona. Czujnik ten jest na takiej lichej blaszce i może się ona wygiąć a tym samym zmieni się poziom napompowania nivo. Jeśli tak to ją podegnij a jeśli masz zwykłe sprężyny i stoi cały czas przechylony to po prostu pękły ci zwoje i tylko patrzeć jak wylecą i się wbiją nap. w oponę. Piszesz że "zaczął opadać najpierw tył", ale sprecyzuj czy opada jak postoi trochę auto czy cały czas jest krzywo?
-
Auto stoi cały czas tak krzywo non stop, przód i tył ( nie opada na postoju ani się nie podnosi po odpaleniu ). Tak jak pisałem wcześniej zaczął opadać najpierw tył.
-
jeżeli auto nie ma nivo a sprężyny są OK to być może popierdzieliły się stabilizatory DYNAMIC DRIVE
-
A skąd wiadomo że są OK? Gdybać można do śmierci. Może powietrza ma mało w kołach. Trzeba sprawdzić sprężyny bo to na początek nic nie kosztuje a DD wystarczy wyjąć wtyczkę od zbiorniczka z olejem do wspomagani i nie działa a poza tym jak motor nie pracuje to stabilizatory od DD nie korygują przechyleń więc to nie one powodują przechylenia auta na postoju
-
właśnie wcześniej pisałem aby pooglądać sprężyny
-
Dziś lub jutro zostanie wszystko obejrzane bo do problemów doszedł jeszcze trefny alternator, który wymaga reperacji.
-
Wymieniłem sprężyny na nowe ( przód ) auto na początku stało dobrze równo. Przejechałem się teraz lewa strona ( sprawna ) stoi bardzo wysoko a prawa ( ta niby uszkodzona ) jeszcze niżej.
O co chodzi ? :P
Ktoś mówił o jakiejś blaszce od siłownika, że mogła się wygiąć bo jest słaba - gdzie jej szukać ?