termosat, zapowietrzanie sie układu, albo może pompa wody wariujej
Wersja do druku
termosat, zapowietrzanie sie układu, albo może pompa wody wariujej
Ale jak by pompa wody siadła to silnik raczej powinien się przegrzać a nie nie dogrzewać. Odpowietrz najpierw układ i wymień przy okazji termostat. To nie duży koszt a w razie czego jedną rzecz wyeliminujesz.
trudno samemu wymienić termostat ? dużo roboty ? oczywiście sposób garażowy czy gra niewarta swieczki , orientujecie sie jaki to koszt?
Tutaj masz gdzie jest termostat ( http://7er.pl/showthread.php/6148-me...stat-w-2-5-TDS ). Jak masz sprawne ręce to sama wymiana na spokojnie 20-30 min. Ogólnie trudne nie jest. Gorzej z prawidłowym odpowietrzeniem.
wielkie dzięki za schemacik jutro trza do sklepu i wieczorkiem do garażu zobaczymy co będzie :smile:
właśnie nie koniecznie, też myślałem że powinno się przegrzewać poprzednio u mnie w e34 nie dogrzewał właśnie i okazało się że pompa wody a sprawdziłem termostat kupiłem nawet 3 bo myślałem że któryś był uszkodzony, odpowietrzałem po 3 razy dziennie auto, i w końcu okazało się że pompa wody, wymieniłem i było gitara
dziś wymieniłem termostat jest ok ale do tego był jeszcze zapchany ten cięki wężyk który wychodzi ze zbiorniczka no ale udzło się dzięki wszystkim:smile:
udało się po tańoszce zrobić, to gitara :p powodzenia :)