swiece sa nowe wymienialem dwa miesiace temu i fakt jak stere wyciagalem to dwie byly troche w oleju i olej byl tam w srodku na oslonie gdzie jest gwint...wiec jezeli test wyjdzie dobrze to znaczy ze cos z cewkami??
Wersja do druku
swiece sa nowe wymienialem dwa miesiace temu i fakt jak stere wyciagalem to dwie byly troche w oleju i olej byl tam w srodku na oslonie gdzie jest gwint...wiec jezeli test wyjdzie dobrze to znaczy ze cos z cewkami??
1 sprawdź sondy
2 jakie świece masz założone (przy M62 muszą być 4 elektrodowe) ja zawsze zakładam BKR6EQUP
3 jeśli chodzi o test płynu to jak masz inst. gazową to test nie będzie wiarygodny bo parownik może być nie szczelny i puszczać gaz do układu i ci wyjdzie w teście że masz co2 w układzie
4 ciśnienie na tłokach , napełnienie cylindrów
5 ile lejesz płynu do zbiorniczka ? jak nalejesz za dużo to płyn ci będzie wywalać przez korek i stąd zapach borygo
6 czujnik położenia wałka , jak ci nie chce piszczeć ;)!!
7 no i to wszystko co ci chłopaki pisali wcześniej
no wlasnie stare swiece byly tez 4 elektrodowe a mi dali teraz dwu bo mowil ze to niema roznicy...a moze stare przeczyszcze i wloze zobacze czy bedzie to samo???plyn leje tak jak jest na rysunku za zbiorniczku...co doleje to dzien dwa i komunikat ze maly stan plynu....:/ czy ten czujnik polozenia walka wykryje komputer jak sie podlaczy?? i jakie powinno byc to cisnienie na tlokach wole tez tu zapytac bo juz bylem w dwoch serwisach i u jakiegos mechaniora i kazdy co innego mowi...jak bym mial kazdego z nich sie sluchac to wyjdzie ze caly silnik do wymiany...a w serwisie bmw mi pokazal gdzie nowe bmw stoi i kazal sobie takie kupic bo tego sie naprawiac nie oplaca :/
tak w ogóle kiedyś wymieniano ostatnio w twoim acie świece/cewki??? uszczelki pod kapami zaworów???
z tych trzech rzeczy ktore wymieniles ja tylko swiece zmienilem....znalazlem w ksiazce serwisowej "uszczelki pokryw zaworow" 2011 luty dokladniej 20 tys km temu a o cewkach nic nie znalazlem....
dzisiaj chcialem sprawdzic czy jest powietrze w ukladnie na goracym silniku odkrecalem ten zaworek od odpowietrzania raz normalnie raz na gazie i tak go troche pomeczylem i zero powietrza ale...z tylu pod wydechami zauwarzylem sporo wody wczesniej chyba tak nie bylo????
glaby glabami a ja dalej gowno wiem od czego zaczac sprawdzanie bo jak zrobie uszczelke i dalej bedzie kicha...nie wiem co teraz robic....?
sprawdzałeś to co ci wcześniej pisałem ?
moim zdaniem masz problem z elektryką i uszczelki zostawił bym w spokoju tylko trza podjechać bryką na komputer i sprawdzić o co kaman (najlepiej Disem)
ciśnienie sprężania powinno być teoretycznie około 21 bar