Sprawdź w pierwszej kolejności wszystkie kable i połączenia włącznie z przewodami masowymi przy prawym nadkolu włącznie z tym grubym silnik- karoseria
Wersja do druku
Sprawdź w pierwszej kolejności wszystkie kable i połączenia włącznie z przewodami masowymi przy prawym nadkolu włącznie z tym grubym silnik- karoseria
Witam. Do ASO nie mam daleko około 40 km i mogę sobie wybrać nawet bo sa 2 stacje. Masy sprawdzałem wyglądają ok. Jeśli chodzi o intercooler to powiem tyle z przodu mam 3 chłodnice: klimy, oleju skrzyni?? i wody rzecz jasna, chodzi chyba Tobie o intercooler oleju filtra?? (w omedze B MV6 takie coś jest) to chyba nie mam bo od pojemnika filtra idą 2 węże wysokociśnieniowe olejowe do bloku i jeden wychodzi lub wchodzi z dołu ale to nie jest wodny wąż tylko chyba jakaś odma czy coś w tym stylu. Mój mechanik mi coś nabakiwał że (wiem wiem bmw to nie opel) ale jak chłodnica oleju na przykładzie opla omegi mv6 nie chłodzi wystarczająco oleju to też ciśnienie sie zapala ze wzgledu na temp w okolicach filtra. ??? czy to ma sens??? Powiedziano mi w ASO w sprawie czujnika że on nie tylko mówi czy ciśnienie jest złe czy dobre ale w przypadku m.i. M60 mierzy je również stąd 2 piny i taki czujnik kosztuje 320 zł brutto???!!! co do filtra to już zapomiałem spytać bo oberwałem ceną czujki ;(
A nie prościej zamiast czujnika wkręcić zwykły manometr na przewodzie gumowym.Taki manometr wiekszość mechaników posiada.zapalisz autko zobaczysz jakie ma ciśnienie i wtedy spokojny o niezatarcie silnika bedziesz szukał na spokojnie "powodu" kontrolki.
Dobrze mówisz... nie wpadłem na to...