-
oczywiście, mocy mi nie brakowało , po autostradach spokojnie 240km/h sie jechało , przyśpieszenie w porządku , spalanie też. Ja kupiłem taki silnik ponieważ miałem okazję, jakby był 4,4 też bym kupił. Ale jeżdząc ponad rok 3,6 nie odczuwałem braku mocy, z mechaniki również nic nie robiłem, także jak dla mnie to silnik może być. 272konie to jednak nie jest mało.
-
no to spoko...tu właśnie też poklikałem z Jakubkiem i tez mnie przekonywał ze 3,6 motorek do normalnej jazdy w zupełności wystarcza... a jakby trafiła sie okazja z 4,4 to czemu nie mocy nigdy nie za wiele :)
-
4,4 oczywiście zacny silnik, podobnie jak 4,8 po FL, z tym że gdyby Ci się trafił egzemplarz dobrze wyposazony z 3,6 to ja bym się nie zastanawiał. Sam mam 4,0 polift czyli jakby rozwinięcie tego 3,6 i narzekać nie mogę. Oczywiście mocy nigdy za dużo, i 6.0 V12 dopiero w pełni by mnie zadowolił ale do codziennej jazdy to spokojnie wystarczy ;) a i odgłos V8 także będziesz miał.
-
acha no czyli słyszę sporo pochwał co do silnika 3,6...to dobrze
bo więcej jst z tym motorkiem.... a i przyznaje racje ze jak fajny wypasik to zabójcza jazda nie potrzebna.;:)hehe ale moc też czasami potrzebna..
tylko tak szukam autka z tym LOGIC 7 podobno fajny dodatek do miłej jazdy.....
-
W tych granicach cenowych znajdziesz dużooo innych ofert, w tym przede wszystkim 745i jeszcze z LPG :)
Ja miałem 745i - złego słowa na silnik nie mogę powiedzieć, NIGDY mi nie brakowało mocy, ani frajdy z jazdy, ale wiadomo "w miarę jedzenie apetyt rośnie", ale budżet to już nie żeby np. kupić np. takie 760i F01 i jeszcze to "zalać" :)
-
W tym momencie w serii 7 w pełni bylbym zaspokojony jeśli chodzi o moc w F02 760Li tak jak Arman ale tak jak pisałem wyżej. Trzeba zejść na ziemię i na codzień 3,6 jest ok.
-
No to spoxik....
szukamy dalej 3,6 a jak wpadnie w promocji 4,4 to nic nie zaszkodzi parę kucy więcej :cool:
ps.
mam jeszcze jedno pytanko bo często widzę na Allegro ludzie piszą że odzywa się wanos .... i że to nie przeszkadza w dalszej jeździe...
co to jest i jak to rozpoznać? to jakieś stukanie w silniku,brzęczenie?????