a ja wiem , że od 250 ;D
Wersja do druku
a ja wiem , że od 250 ;D
No to jeszcze lepiej :p
Jak widać użytkownik problemowy na maxa innymi słowy zwykły KRĘTACZ. Jest adres gościa to może i być impreza...
Na forum jest najprawdopodobniej nastepny oszust.
Uzytkownik Clin_7er rejestrujacy sie z anonimowego serwera i majacy 5 postow proponowal przynajmniej jednemu uzytkownikowi czesci do kupna.
Koledzy mylicie sie jest to artykul 286 kk. czyli oszustwo, jest to przestepstwo, nie ma tam minimalnej kwoty, policja ma obowiazek scigac to przestepstwo chocby dotyczylo kwoty 1zł. To zupelnie inny przepis niz kradziez sklepowa.
Nie jest tak do końca, jest próg szkodliwości.
Mi też proponował zakup części w dobrych cenach, nie zdążyłem odpisać pewnie by też próbował mnie urobić.
Dlatego moderatorzy zamiast usuwać posty z działu sprzedam gdzie użytkownicy "z dużym dorobkiem postów czy czasu rejestracji" nie podają num,eru stacjonarnego czy go podają a modzi nadgorliwie myślą że to komórki może wzięli by się za ograniczenie dostępu do działu kupię jakimś progiem postów czy czasu pobytu na forum.
mandrax1
Jeżeli kolego masz jakieś propozycję dotyczące Działu Sprzedam/kupię to proszę załóż osobny temat, tam chętnie podyskutujemy.
Nie ma zadnego progu szkodliwosci, wymysly. Prosze uwierzyc ze mialem do czynienia osobiscie z podobnymi sprawami i nie powielac blednych informacji (wiele osob mysli ze oszustwo ponizej 250zl rowna sie umorzenie)
Art. 286. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
Co najwyzej przy niskiej kwocie ma zastosowanie paragraf trzeci:
§ 3. W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
Mialem do czynienia osobiscie z przypadkiem skazania podejrzanego prawomocnym wyrokiem sądu na kare grzywny, za oszustwo na kwotę 130zl.
Mandrax, jak widać po przykładzie Hubusa >>profil<< ani długi czas pobytu na forum, ani ilość postów nie są gwarancją uczciwości !!!
I zamiast psioczyć na Modów i Adminów, bo usuwają posty z działu sprzedam, może warto chwilę się zastanowić czy w ten sposób nie chronimy Was przed takimi jak ta sytuacjami...