jak wygląda ta jazda adaptacyjna??
Wersja do druku
jak wygląda ta jazda adaptacyjna??
cały proces jazdy adaptacyjnej opisany był już na forum. Polega on głównie na regularnym delikatnym przyspieszaniu, wyhamowywaniu i powtarzaniu czynności . Dokładnie juz nie pamiętam.http://7er.pl/showthread.php/25420-W...da+adaptacyjna
Ktoś ma tą instrukcję wymiany oleju w skrzyni ( pełnej razem z konwerterem ) w BMW 730D E65 ?
Takiej na 10 Litrów oleju - myślę nad większa wymianą ponieważ w moim aucie ciągle jest ten sam olej jeszcze fabryczny, a to nie dobrze :).
Chyba 10 litrów oleju tam wchodzi ? czy 9,7 L ?
To jak z tą instrukcją ? :P
ps. podaj mi od razu ceną za miskę z filtrem + prowadnice wtyczki z wysyłką przy wpłacie na konto. Jutro lub po jutrze złożę zamówienie.
W skrzyniach z serii ZF 6HP nie ma mozliwosci spuszczenia calego oleju ze skrzyni przez korek miski olejowej.
Do wymiany dynamicznej potrzebne jest specjalistyczne urzadzenie lub sciagniecie konwertera co laczy sie z wiekszym zakresem wykonywanej pracy.
Producent skrzyni przewiduje standardowo wymiane statyczna.
W kwestii zamowienia kompletu skontaktuj sie prosze przez mail - info@motoshop24.info
Polecam wymianę statyczną-wystarczy w zupełności a dla upartego po krótkim czasie operację powtórzyć.
Czyli w grę wchodzi tylko wymiana z pancerza ? Z miski skrzyni ? Ile tam wchodzi oleju bo chyba mniej niż 10 litrów ?
Mniej niż 10 litrów ale i tak najlepiej kupić 2 bańki po 5l najbardziej opłacalne. Reszta się przyda i przy np.kolejnej wymianie kupisz tylko 5 i starczy z resztą z pierwszej wymiany. ( w sumie może troszkę braknąć, chyba że się mylę?)
Olej silniku i skrzyni wymieniony, udało się bez problemów. Do skrzyni weszło ok. 5 litrów oleju ( więcej nie trzeba kupować ) :).
Pozdrawiam i dzięki za pomoc.
ps. gdyby ktoś chciał mogę sprzedać ponad 3L oleju w bardzo dobrej cenie :).