w moim samochodzie gazu nigdy nie bedzie a jazda dieslem wyjdzie mnie duzo taniej niz na gazie
Wersja do druku
w moim samochodzie gazu nigdy nie bedzie a jazda dieslem wyjdzie mnie duzo taniej niz na gazie
Ani jedno ani drugie to normalnej jazdy sie nie nadają, za mało mocy, chyba że merc S400CDI albo okular 3200 CDI to spoko, co do Alfy ehh mieliśmy 166 3.0V6 i psuła si ejak najęta, po prostu klęska !!! A 2-3 dni temu jechałem AMG E55 i szoook !
o alfie nawet nie chce myslec chodz z wygladu nie jest zla... szczegolnie ta z tymi schowanymi klameczkami z tylu...... no ale jak juz pisalem alfa to POMYŁKA.... a co do okulara to slyszalem ze to najgorsze z mercedesow..... kolega sobie kupil ostatnio za 4500 euro tylko ze 2.0 benzyne i zlego slowa na niego nie da sie powiedziec..... inny znajomy ma diesla i tez nie slyszalem zeby narzekal ale nigdy z nim nie rozkminialem tego tematu. Wiec jesli pytanie brzmi alfa czy mercedes to moja odpowiedz padnie na mercedesa, chodz ja z kolei nie przejmowal bym sie psudo tunningowymi e39 i kupil bym sobie poprostu ladniejsza od nich. czarna seryjna z czarnymi szybami na ladnych alusach i wszystko na ten temat....
Hrabia ja bym sprzedał E38 i kupił E38 np 730d egzemplarz bardzo dobrze utrzymany to nie będzie problemu, że auto stoi w warsztacie :)
dokladnie jak piszesz.. ;)Cytat:
Zamieszczone przez tristeza
7ka wcale nie zartowal z tym ze alfy to bedziesz musial sobie kupic dwie...... niestety zgadzam sie z tym ze e30 i e36 zastapilo polonezy.... a co do e36 to w tamtym roku sprzedawalem laleczke , piekna czerwona w xenonie, jasnych skorach, 100 % oryginal procz krystalicznych lamp z tylu i ringow z przodu no i wnetrza w skorze. 1990 r produkcji, 1 rej. 1991. za 10 tysi....ale poprostu wygladala jak by miala z 5 lat a nie 18.........
no no ;) e30 to klasyk... to naprawde piekne ,zgrabne,i dobre!! bmw!!
e36 to inna liga... nie bardzo jak dla mnie... wolalbym 1000 razy e30 mimo ze e36 nowsze itp.
co do mercedesa to ja nie narzekalem na swoj model bo jak kupilem to mial jeszcze 1,5roku gwarancji..wiec wszystko to co sie dzialo a dzialo sie sporo to wymienilem za free...
ale jeszcze raz powiem ze majac 20000zl napewno nie kupilbym zadnego z tych aut...
jesli diesel za te $$ to starej generacji.. wiec w124,w140 lub Audi A6 lub bmw tds..
ale nie wiem cz np za te pieniadze kupisz dobra w140..lub tdsa..
ciezki wybor...
wolalbym dolozyc do tej co masz prinsa lub sprzedac i kupic 730d
z tymi polonezami chodzilo mi o wiejski tunning... a e30 sam mialem swojego czasu, takze czerwone, przepiekne, mialo sporo dadatkow m technic II i to naprawde ladnie zrobionych a nie klejonych u kogos po ciemku w garazu przy 2 skrzyne browara hehe
gazu do samochodu nie wsadze w siudemce ktora mam w wiekszosci sa nowe czesci (wlozylem w nia pare zl) wiec nie oplaca sie mi jej sprzedawac bo nie mam pewnosci czy nie kupie kolejnej skarbonki i znowu wloze w nia majatek nie oszukujmy sie to nie sa nowe samochody i w nawet najbardziej zadbanym egzemdlarzu cos sie predzej czy puzniej sypnie (chyba wszyscy wiemy ze do diesli czesci sa drozsze) i z tego co ogladam to malo jest 730d na ktorych mozna oko zawiesic (no gdyby miala wyposazenie jak moja i dodatkowo podwujne szyby to moze bym pomyslal i oczywiscie shadow no ikolor czarny ewentualnie srebrny) a jak juz sie jakas znajdzie to cena jest z kosmosu. od kilku dni jezdze pozyczonym lexusem is200 i jestem mile zaskoczony troche male gowienko ale niczym mi sie tak nie jezdzilo jak tym (oczywiscie wiadomo ze najlepszy komfort jest w bmw seri 7 ;) ) zajeb..cie trzyma sie drogi buta tez ma i co najwazniejsze przez 1,5 roku uzytkowania (czyt ciaglej jazdy) kolezka wymienil tylko cewke. minus pali tyle samo co moja siudema 8/
Tomek_mazury nie obraź się, ale to właśnie takie stereotypowe gadanie. Nic się nie znasz na rzeczy, pewnie alfy nigdy "w ręku" nie miałeś ale opinie dość głupią powielasz... 156 od 166 nie odróżniasz, ale piszesz że awaryjne - a skąd to wiesz? To tak samo jakbyśmy mówili że Porsche to taki lekko podrasowany garbus... Czasy się zmieniają, Alfa to już nie tylko model 33... 166 to udany model, ale spytaj kogoś kto ją ma z wiarygodnego źródła a nie padło za 500 euro... Największą wadą samochodu jest jego poprzedni właściciel... Naprawdę czasy gdy właściciele Alf nie mówili sobie dzień dobry bo widzieli się już rano w warsztacie dawno mineły... Alfa 166 jest godna polecenia, warunek jest jeden - MUSI być dobrze serwisowana... to samochód z duszą, trzeba my okazać szacunek...Cytat:
Zamieszczone przez tomek_mazury