W e32 TDS do doskonały pomysł ,jeśli nie jest zajechany.
E32 jest lżejsze od e38 więc w tej budzie TDS da spokojnie radę :)
Wersja do druku
W e32 TDS do doskonały pomysł ,jeśli nie jest zajechany.
E32 jest lżejsze od e38 więc w tej budzie TDS da spokojnie radę :)
może i da rade ale na pewno nie pogoni ZDROWEGO M30B30 bo z jakiej paki 143KM ma być szybsze od 188KM????
Diesel czasem z mniejszą ilością koników pogoni nie jedną benzynkę ...
Schludnie ulokowany TaDeuSz,ale czy faktycznie eksploatacja jest tańsza niż m30b30 z lpg,wątpie.
w końcu konie to nie wszystko. liczy się rownież moment obr. a ten w dieslach na ogół jest sporo wyższy.
Tds ma taki sam moment obrotowy jak m30b30,co prawda na niższej prędkości obrotowej,ale różnica w mocy jest spora,e34 tds przyspiesza do 100km/h w 11 sek,e34 z m30b30 w 8.6 sek.
TDS nie jest dobrym silnikiem i tym bardziej szybkim mam TDS-A niestety ciągłe problemy z komputerem pompą turbo i pompa regenerowane nadal dużo pali ~10l ale to norma mocy to dla mnie nie ma benzyna 80 konna w małym hathbacku bierze go od razu. Ten TDS ma pompę bez nastawnika mechaniczną nie wiedziałem ze taka pompa występuje czy to fabryczny patent? Wtedy rzeczywiście silnik nie ma komputera i może być niezły ale nie wiem jeździłem różnymi TDSami i że jest mocny powiedzieć nie mogę. Co innego 3.0D z E39. 730 jak idzie tak idzie ale napewno lepiej niż te 2.5 Moment ten diesel ma słaby bo bez gazu się ruszyć nie da w przeciwieństwie do innych diesli to ten samochód bez gazu się nie będzie toczył przy ruszaniu gazu trzeba dawać tyle co w benzynie,.
coś mi się wydaje na 80% że jakby się przyglądnąć dobrze polu numerowemu to ........... cała kasta jak i hamulce i inne są od m60 wiec co najmniej 92 bo szeroki grill ............... i pewnie kupił ktoś m60 w niemcach dla silnika i zostala kasta bez motoru i skrzyni więc się zabawili i kwity od jakies zlomu z polski chyba że się pan pomylił i nie ten rok jest co w ogłoszeniu poza tym fajny projekt ......... i faktycznie tds na linke tez jakiś mezalians z pompą lub nastawnikiem od 2,4 pewnie inaczej się nie dało z potencjometrem w e32 .............. ale np. do ciągania kempingu lub lawety idealny swap