-
Nie, problem polega dokładnie na tym że goz zwykły bierze sygnały z przepustnicy a zwyklok przy automacie to kretyństwo bo zakłuca sygnały i skrzynia zmienia biegi jak w traktorze polecam jeszcze hak do takiej kombinacji skrzynia padnie po krótkiej przejażdzce. Nie wolno wkładać gazu zwykłego Do E32 a już napewno nie do automatu bo źle chodzi nie tylko silnik ale i skrzynia i wtedy jest dramat. Kolega miał wiem co mówie przy zmianie szarpało a 4 wrzucało kiedy samo chciało i spalanie ponad 30l. Niestety kolego ale najlepiej będzie jak dasz to dobrym gaziarzom i przerobią instalke na sekwencje może przepływki ci nie poje* ale nie liczył bym na to. :( Bo jeszcze troche i będziesz się musiał szykować na wymiane skrzyni temat jest łatwy w miare drogi ale nie każdy umie to ogarnąć żeby inna skrzynia działała nie w trybie awaryjnym a wtedy masz problem i samochód trzeba sprzedać w cenie złomu jak nikt nie ogarnie ja naszczescie wiem o co kaman z automatami nawet jak inna ilość pinów jest hehe.
-
moim zdaniem nie przerabiaj instalacji tylko kup gdziec uzywanego staga 300, ja mialem e32 92r w automacie 3,5 l i przeplywki wogole nie bylo, nie mialem problemow ze skrzynia zadnych, samochod jezdzil jak chcialem tryby dzialaly jak trzeba , spalanie mailem w granicy 17l , jedyne co bylo zwalone to strzelanie z gazu , wiec albo sekwencja albo wywal calkiem przeplywke i zobacz jak sie zachowuje auto
-
no ale na bęzynie smiga ładnie więc dziwne żeby przepływka była walnięta,przepływkę wymieniłem na inna nie dawno bo na starej nie dało się jezdzic,na starej nie pokazywało mi ile pali a ne tej co teraz mam mi pokazuje
-
jak odepnę przepływkę to na gazie ladnie zmienia biegi ale na bęzynie nie ma mocy,ale biegi zmienia jak podepne przepływkę to trzeci bieg nie raz wejdzie a nie raz nie ale tylko na gazie
-
to panowie nic sie nie da zrobć?? dodam jeszcze jezdzilem na tym gazie dobre 5 lat i wszystko działało,dziwi mnie fakt ze jak wypnę przepływke to zmienia biegi tak jak powinna
-
Może idź do wróżki i coś poradzi. Albo poprostu sam lub gazownik niech całkowicie usunie osprzęty i elektryke związaną z gazem.
Coś od gazu ci psuje sygnał na przepustnicy stąd źle zmienia biegi odpinając przepływkę przerywasz obwód i sygnał nie jest zniekształcany i dlatego co tu więcej powiedzieć nic nie zrobisz bez radykalnych działań. Jak musisz jeździć na gozie to daj do gazowników niech szukają przyczyny wady może sie da to naprawić. Jak nie to wywalenie instalki sprawdzenie czy pomogło i silnik jakoś jeszcze kuleje i ewentualny montaż sekwencji. Innych opcji nie widzę.
-
po prostu zanim wydasz milion zloty na polskich spec technikow od gazu lepiej znajdz sekwencje za pare stow na bank znajdziesz na aledrogo, szkoda zebys sypal kasa na niepotrzebne zmiany badz pol produkty