-
koledzy pierwsza wymiana oliwy przedemna.
prosze o wskazowki do m62b44.
olej w planach castrol magnatec (de ori) lub mobil 1, 5w30 (obecnie) lub 5w40
jesli chodzi o odme jak i co z nia (jaka cena i czy wymiana jest problematyczna)
filtry knechta kpl.
pozdr i dzieki za wskazowki matty!!!
-
Masz taki sam motor co ja.
Zalany mam Mobil1 5w30 tak jak Ty.Jezeli jest wszystko ok.to zalej tym samym.Odma wystepuje tylko w oryginale koszt jakies 260zl.+50zl.uszczelka.Przy wymianie dasz sobie rade,ale uwazaj jak bedziesz odkrecal sruby TORX bys ich nie objechal no i wymien je na nowe.
-
a ja polecam Liqui Moly MOS2 10W40 + ew. płukanka Liqui Moly - zauważyłem poprawę w pracy silnika ( M30B30 )
-
O plukankach byl juz taki temat,warto poszukac i poczytac troche
-
jezeli wszystko jest ok? tzn? 5 lat jezdzilem diazlem m57 wiec prosze o jakies info??? na czym mam sie skupic wybierajac taki olej.
-
Ja zalalem Liqui Moly Mos2 z tym,ze nie wiem na jakim oleju wczesniej autko jezdzilo bo nie dostalem takiej informacji od wlasciciela. Napewno byl bardzo dawno nie wymieniany.
O wiele lepiej silnik pracuje w takim stopniu,ze z kolega u ktorego wymienialem a jest on w posiadaniu E36 M3 i jezdzi na castrolu to od razu powiedzial,ze nastepna wymiana oleju bedzie na Liqui Moly Mos2
-
koledzy
wlasnie dzwonilem do ASO i troche juz mam mentlik. kpl odma to koszt ok 140zl i teraz pytanie o te uszczelki. gosc mowi mi o jakiejs membranie na kolektorze ssacym czy to tez trzeba wymienic przy wymianie oliwy koszt ok 260zl?
drugie pytanie to jaki olej castrol 5w30 edge czy mobil 1 esp formula lub 3000?
sorki ze tak mecze ale nie chce czegosc zepsuc a wiem ze wy sie znacie na tych silnikach najlepiej.
pozdr matty!!!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
matty
castrol 5w30 edge
Tylko i wyłącznie.