-
bez zeszlifowania piapierem i przebicia się przez warstwę ochronną efekt będzie raczej krótkotrwały - w matizie robiłem samymi pastami i było ideł ale na 2 miesiące:smile:
Ps.Sebek wiem że są specjalne zestawy i kurat nie chodziło Mi o Twoją wypowiedz ale na allegro wszystko jest często bardzo "podkolorowane":D
-
800, 1000, 1500, 2000, 2500 papier scierny wodny +
http://allegro.pl/meguiar-s-plast-x-...447536080.html +
polerka elektryczna.
Dla pedantow zestaw do lakierowania blocker uv
-
I jak koledze szczurkowi udało sie z tą pastą http://allegro.pl/polerowanie-lamp-r...436551092.html ??? Fotostory miało być:)
Polerowałeś ręcznie czy maszynowo???
Te flakoniki to nie za duże z 4 to chyba minimum trzeba kupić na 2 reflektory?
-
szatann-ie temat założyłem w czwartek o 20 ten sprzedawca może dzisiaj wysłał towar . spokojnie jak dotrze ta pasta to zdam relację . Jak na razie to kupiłem kilka arkuszy papieru wodnego 800 1500 2500. aha bedę używać polerki elektrycznej
-
AAAA nie zauważyłem ze to świeżutki temat, to czekamy na efekty :)
-
jeżeli chodzi o pastę to zwykłe tempo jest!!!!! zreszta śmierdzi jak najtańsze tempo za 3 zł i ma taki sam kolor ! negarywa kolesiowi wystawie . Co do tego super efektu to nie zauważyłem. nie miałem polerki elektrycznej dzisiaj ale jutro powtórka z rozrywki. jeden reflektor już papierkiem ściernym zrobiłem jest cały matowy wręcz mleczny. Jak wcześniej wspomniałem magiczna pasta z allegro nie poradziła sobie , do akcji wkroczyło niezawodne g4 farecli . polerowałem szmatką efekt niezły ale poczekam do jutra i zobaczę jak wyjdzie elektryczna polerką . czekam jeszcze na instrukcje sciągnięcia zderzaka przedniego musze wyciagnąć reflektory !
-
-
Tomek one nie wyjdą całe bo blokuje je spryskiwacz. ja chce je miec na zewnątrz a ze moge je sobie kawałem wysunąć to wiem :)
-
Ok a jak wyczyścić wnętrze lampy ? 3 osoby juz mi mówiły że można wsadzić lampę na pare minut do piekarnika :) hmm i wtedy puszcza klej trzymający plastikowy klosz hnm. Macie jakieś inne doświadczenie w tej kwesti ?
Ogólnie mam zamiar przepolerować przednie klosze i wsadzić już kupione nowe żarniki. Ale jak juz robić to po całości ...
-
A skad masz klosze. Jedna z technik bylo flexen rozciecie klosza a potem wydlubanie ramki.