nie da rady tego jakoś sprawdzić bez wymiany :?:
zacznę od "uszczelnienia" otworu centrującego, później (o ile da radę) założę inne koła :help:, a na końcu zacznę wymieniać pozostałe elementy zawiechy...
Wersja do druku
Dokładnie ten wahacz, ale drgania idą TYLKO PODCZAS HAMOWANIA, nie ma on nic do tego, że drży całe auto podczas jazdy, jeżeli drży cała buda przy prędkościach 80-120 to są to opony, felgi, tarcze przednie. Więcej winowajców sobie nie przypominam co do takich problemów.
O tym dokladnie mówię...naprawdę warto to zrobić...no chyba,że już jest wymienione...a jezeli część jest dawno nie wymieniana albo nawet jeszcze oryginał...tak jak u mnie było przy 216 tyś km...to na 100% jest to przyczyna drgań.Nie prawda...miałem drgania podczas jazdy przy predkości 80-90 a podczas hamowania praktycznie zadnych...
No to jest największa zmora tych samochodów, nic nie widać a jednak wahacz jest zużyty i do wymiany :/
Dokladnie...i cały czas miałem wątpliwości czy kupować wahacze czy od razu oponki...ale rozmawialem telefonicznie z Kolegą i on miał kiedyś E38 728i i powiedział mi,że miał ten sam problem...drgania 80-90...kupił nowe oponki i kicha,problem został a wahacze sprawdzał wcześniej i wszystko wydawało sie być ok...dopiero niemiecki mechanior powiedzial mu,że po wymianie tych wahaczy problem ustąpi i faktycznie tak się stało...po tej rozmowie zdecydowałem się na zakup wahaczy i dobrze zrobiłem...
Ostatnio przyuważyłem jeszcze jeden objaw, pewnie połączony z głównymi drganiami... Przy końcówce hamowania (obojętnie z jakiej prędkości) w zakresie 20-0 km/h czuć lekkie bicie na kole/hamulcu, raz na obrót koła...
a może masz po prostu oponę wybuloną