-
Panowie w związku z tym, iż moja skrzynia poweidziala amen pomyslalem ze zamiast wymieniac ja na automat to moze lepiej na manual, wiem ze istnieje taka mozliwosc. Czy ktos z was to robił ?? Mógłby mi ktos podac liste gratów do takiej operacji ?? W szukajce nic nie znalazłem.
-
kolega mial taka sytuacje jak ty 2 tygodne temu padl automat i przerobil na manual. ogolnie duzo rzeczy trzeba wymieniac poza oczywistymi np. wal, tylni most i wiele innych,koszt jest taki w zasadzie ze wyremontujesz skrzynie.sporo czesci i roboty za ktora tez komus trzeba zaplacic wiec ja bym sie nie pchal ....
-
Przekladka automata na manual to zaden wiekszy problem :]
Jakies 12 manuali E34 wiecej jezdzi po Polsce dzieki mnie :D
-
no ok czyli jest to wykonalne i kolega mechanik powiedzial mi ze woli robic na manuala niz wyminiac automata. napisze mi ktos jakie czesci trzeba dokładnie ??? PS: czy do wymiany skrzyni automatycznej potrzebne sa jakies specjalne narzedzia czyli np specjalny podnosnik?? Czy człowiek który robi automatu do mazdy będzie w stanie (na wszelki wypadek) wymienic u mnie automat ?? Rozmawialem z nim i powiedzial ze moze to zrobic ale jezeli operacja będzie wymagała specjalnego podnosnika to nie zrobi, jesli o mazdy to jeden z najlepszych magików na podkarpaciu i nie tylko gdyż przyjezdzają do niego samochody z innych rejonów polski.
-
Najpewniej skrzynia ale zastanów się co bardziej opłacalne naprawianie automata czy wymiana na manualną bo czasem taniej naprawić automat.
-
Kupilem auomata całego z jezdzacego auta ile litrów oleju wchodzi do takiej skrzyni i jaki ?? słyszałem od kumpla co ma 850 ze dextron 3 ???
-
Przelozyc skrzynie to zaden problem pod warunkiem ze kupiles taka sama skrzynie ;) . Podaj mi (jesli to jeszcze mozliwe) 7 ostatnich cyfr z numeru VIN auta w ktorym siedziala skrzynia, a Ci odpowiem jaki olej i ile. Najlepiej na PW.
-
mi do 4hp 22 weszlo ok 9.5 litra
-
Wiec do skrzyni 4hp22 wchodzi zwykly olej Dexron II. Tak BMW podaje. Olej lejesz na zapalonym silniku, az przeleje sie korkiem wlewowym. Jest ciekawostka, ale to na PW.
-
Wymienilem Skrzynie i jest jak było nawet moze gozej bo do tyłu tez nie jedzie zadzwonilem do człowieka od którego mam skrzynie i powiedzial ze moze to byc sprzęgło (bania) albo sterownik i ze mi je wysle jesli nie bedzie działało to wszystko w kupie odda pieniadze no cóz pozostaje mi tylko czekac na kolejne czesci :faint: