-
Sebol, nie rozumiem o co Ci chodzi.. pewnie silnik przygotowany był do sprzedaży i dobrze go wymyli. Mój silnik przy kupnie też nie był mokry a po krótkim czasie leciało w kilku miejscach. Jest kilka miejsc , dokładnie już nie pamiętam gdzie nagminnie kapie olej (maglownica, Dynamic Drive...). Mnie usunięcie wszelakich miejsc gdzie pokazywał się olej kosztowało 500 zł i jest suchutko więc bez obaw-znajdź tylko dobrego specjalistę żeby Ci wszystkich uszczelek nie zaczął wymieniać albo nie wyskoczył z propozycją -wymiany silnika ;)
-
A kto dzis nie picuje auta na sprzedaz. Pewnie ze nie kupilem najdrazszefo jaki byl . Sory ale za pieniadze jakie mialem , byly do wyboru tylko 3 sztuki w calym sztokholmie . Ogladalem wszystkie i ta najbardziej mi sie podobala. W szwecji nie kupuje sie auta tak jak w polsce . Nikt nie da tobie auta na kilka godzin zebys jezdzil i sobie sprawdzal po mechanikach . Od tego jest ubezpieczenie , ze jak cos nie gra w aucie to beda naprawiac . Pozatym auto bralem z komisu i mam kilka dni zeby je oddac . Tyle tylko ze nie wiem czy cieknacy olej to powod zeby oddac auto . Biorac auto z 2002 trzeba sie spodziewac wydatkow.
-
Sprawdz czy nie cieknie ci takze ze skrzyni.
Jezeli masz 2002 rocznik a nie byla wymieniana tuleja wtyki mechatronica to wczesniej czy pozniej bedzie problem.
-
Opisz może jak wygląda ten dym.Być może to po prostu zwykła para która przy obecnych tem ok 9C* musi występować przy przyspieszaniu.
W polsce też nikt Ci auta nie ma na 2h:p
-
Sebol na swoje przemyślenia przyjdzie czas, ale trzeba pomoc koledze na razie żeby auto było sprawne. Której osłony nie masz? Tam podobno jest takie miejsce gdzieś gdzie lubi być wilgotno ale nie żeby kapalo :/
-
Oslony nie mam plastikowej od spodu silnika , zreszta tej co jest nad chlodnica tez nie mam . Nie kapie jakos mocno , mam auto 2 tygodnie zrobilem 2 tys kilometrow i narazie nic nie dolewalem . Co do dymu to czasem tam zadymi troszke jest to napewno olej . Odmy czekaja w domu , moze sie poprawi jak je wymienie z tym ze naprawde nie jest to problem . Narazie to co jest na pierwszym planie to cieknacy olej i wachacz .
-
jak mocno cieknie to pewnie z pokryw lub pokrywy zaworow
-
jak komp nie wywala Ci bledow z dynamic drive ze masz za malo oleju a jest on powiazany z ukladem wspomagania ( jeden zbiornik ) zostają tak jak pisze bydle uszczelki pokrywy zaworow masz do wymiany i rob to jak najszybciej bo olej moze dostawac sie juz rurami uszczelniajacymi swiece ( masz na bank swiece zalane olejem ) dlatego od czasu do czasu z rury poleci Ci dymek.....
....przy okazji wymiany uszczelek pokrywy zaworow rury uszczelniajace swiece tez wymien +swiece........
-
W sobote pojade na podnosnik i dokladnie bede ogladal z kad to cieknie. Narazie mam zamowiony wachacz a odmy juz czekaja w domu . Narazie pocieszam sie mysla ze moze to cieknie z miski olejowej , bo jak ogladalem silnik od gory to bylo naprawde sucho .
-
wyciek czasami jest bardzo trudno zlokaliowac, tak ze wydawac Ci sie moze a faktycznie moze byc cos co nawet nie przypuszczales
a co do dymku to oby Sebol mial racje z tymi swiecami zalanymi bo w innym przypadku..... nawet niechce Cie straszyc co to moze byc