Sam tego nie poskłada skoro nie ma pojęcia, proponował bym konsultację z innym mechanikiem który zna się na automatach .
Wersja do druku
Sam tego nie poskłada skoro nie ma pojęcia, proponował bym konsultację z innym mechanikiem który zna się na automatach .
jeżeli opowiada CI takie głupoty to raczej tego nie poskłada ,zabierz auto do kogoś kto sie zna na automatach ,będzie prościej ,szybciej,taniej,zanim uszkodzi coś więcej ,bo widac gość niema zielonego pojęcia
Możesz iść ze swoim "mechanikiem" na ugodę. Zabierasz auto do kogoś kto wie co i jak a on pokrywa koszty transportu, naprawy i montażu i nie będziesz mu robił problemów. Nie rozumiem dlaczego podjął się zadania, o którym nie ma zielonego pojęcia. Jeśli będzie z Tobą dyskutował to wytłumacz, że fachu powinien się uczyć w szkole i na praktykach a nie w zarejestrowanym zakładzie na Twoim samochodzie i postrasz rzeczoznawcą i sądem. Mam nadzieję, że ktoś normalny Ci to wszystko poskłada do kupy, auto będzie śmigać a Ty nie narazisz się na większe koszty. Powodzenia.
A jak rozpoznam, że pompa jest uszkodzona? Auto się będzie jakoś nienaturalnie zachowywać? We wtorek mi prawdopodobnie zadzwoni, że auto już jeździ i jest do odbioru. Żeby go nie odebrać muszę mieć jakiś powód.
Drugie pytanie co dalej jak zdecyduję się nie odebrać? Gość może się wyprzeć, że w ogóle u niego było ... Naprawę zleciłem telefonicznie. Dostarczyłem autko i czekałem na wyniki.
Aparat do łapy i gazu do warsztatu. Cyknij fotki, że auto jest rozebrane na podnośniku.
Ok, ale co zrobić jeśli powie "wszystko ok, auto sprawne i jeździ, biegi przełącza, pieniądze proszę tu są kluczyki i do widzenia"? Przejadę się autem zanim je odbiorę, ale jeśli coś zepsuł, ale usterkę zakamuflował tak, że parę kilometrów pojadę a potem trup ... Czy skrzynia z uszkodzoną pompą pracuje inaczej? Szarpie? Nie przełącza biegów? Gość wpadł na pomysł, że bezpośrednio do sprzęgła wpompuje olej. Czy to czasem nie jest naprawa na chwilę a potem "wyjechał z warsztatu, mam z nim spokój"?
ASB 5HP-30 automat z sidającą pompą oleju poprostu traci moc ! auto, gorzej się zbiera a biegu przełancza wmiare normalnie może czasami przyszarpnąć ale generalnie auto przestaje ciągnąć do przodu jak powinno plus spalanie paliwa na 100km wzrasta. Pompa jest do naprawienia, głownie trzeba ją rozebrać i poskładać od nowa z kompletem nowych uszczelnień. Więcej pytań od wieczorka jestem już w Poznaniu to można się spotkać i porozmawiać.
tego nie zaobserwowałem, ale
przy zmianie biegów R<->D czasem brzydko szarpnął, no i w mieście ciągnął 26 litrów
Jaki jest koszt takiej naprawy i kto w Poznaniu jest na tyle kompetentny żeby się podjąć?
Spotkać się za bardzo nie mogę, grypa. Jadę na antybiotykach. Święta marzenie normalnie ...
Crom po pierwsze, to nie odbieraj samochodu bez dowodu wykonania naprawy. Żądaj od gościa fakturę, na której będzie wypisany dokładny zakres naprawy. Inaczej powiedz, że nie zapłacisz. Rachunek to podstawowa podstawa reklamacji. Bo jeśli się później coś sypnie, to wzywasz rzeczoznawce, pokazujesz dowód, że taka i taka naprawa była wykonana. Rzeczoznawca Ci później najlepiej doradzi co zrobić.