tak zdejmując listwy tylko jak są ciepłe inaczej powyrywasz zaczepy
Wersja do druku
tak zdejmując listwy tylko jak są ciepłe inaczej powyrywasz zaczepy
Po pierwsze to piszczy z tyłu czy z przodu(po czym dioda miga)? To informacja który czujnik powoduje problem.
Kolejna sprawa to przyłóż ucho do każdego czujnika. Na pewno je usłyszysz(te sprawne)
Tak.
Bo przynajmniej jeden czujnik jest uszkodzony.
Jest. Ale zderzak jest mocowany tylko na dwóch śrubach i "sankach". Do tego dwie śrubki od strony nadkola.
A tak na marginesie to podpięcie pod kompa powie który czujnik padł.
dzięki WojtekD, będę musiał tak zrobić, podepnę go pod PC i wtedy dokupię i wymienię.
kupiłem dzisiaj 2 czujniki które nie dawały znaku życia..po złożeniu pdc świrowało potem przestało działać sprawdziłem na kompie i jeszcze jeden wywala błąd o dziwo tyrkocze najgłośniej..dioda od pdc świeci Po machnięciu ręka przed 3 czujnikami odzywa się głośnik ale jeden trzeba dotknąć i nie jest to pikanie tylko ciągły sygnał a resztę jak dotykam to pika kilka razy.. jutro kupie i wymienię ostatni nie działający i zobaczymy co z tego będzie;)
czujniki sprawne a PDC dalej świruje.. na kompie wszystko pokazuje ze wszystkie działają przednie czujniki zakłócają prace tylnych i przód cały czas piszczy tak jakby była przeszkoda bardzo blisko a przed autem pusta droga;p
A czy Ty czasem nie masz założonych jakiś ringów ??
sprawdziłem to wina ringow.. ringi i xenony ustawiłem żeby sie włączały automatycznie bd to musiał wyłączyć i parkować bez świateł ;P albo wykombinować coś żeby nie zakłócały pracy.. wcześniej działało z ringami tylko jak czujniki padły założyłem nowe to się zaczęło