-
Może być panel, "miecz", dmuchawa, przekaźnik w skrzynce z bezpiecznikami pod maską, bezpiecznik i wiele innych. Najważniejsze czy z miecza wychodzi zasilanie. Najlepiej sprawdzić czy z miecza wychodzi zasilanie na silnik. Ewentualnie spróbować ominąć miecz.
-
Czyli generalnie może być wszystko. Ok... wymienię na początek moduł bo i tak robi mi jakieś cyrki i jest to najszybszy sposób... a dalej zobaczę, oby to było to bo najmniejsza rzeźba. Miecz raczej nie bo miałem przelutowany niedawno, chyba że kończąca się dmuchawa ponownie go zajechała :-)
Pozdrawiam,
Marcin
-
witam i jak sobie poradziłeś z tym problemem?? bo dzisiaj jadąc po przełączeniu na same szyby wogóle przestała mi dmuchawa działać(sam nadmuch klapki pracuja zasilanie na panelu jest),który przekażnik odpowiada za dmuchawe i które nr.bezpieczników jak to nie pomoże to wymiana szczotek mnie czeka:(
-
Więc tak, wymieniłem moduł sterujący, po wymianie dmuchawa wstała, ale umarła już ponownie, jestem na etapie kołowania nowej dmuchawy. Dostałem namiary na E32 na części, więc jutro podjadę i obadam. Generalnie jestem chwilowo dość mocno zarobiony i nie mam czasu się tym zająć. Chociaż po dzisiejszej jeździe w padającym deszczu i wiecznie parujących szybach mam dość i postanowiłem się za to zabrać natychmiast :-) Dam znać jak będę po wymianie.
A czy ktoś ma wiedzę czy da się wymusić pracę dmuchawy na krótko poprzez zastosowanie zworki w gnieździe przekaźnika dmuchawy? Może to rzeczywiście padnięty przekaźnik a nie sama dmuchawa...
Pozdrawiam,
Marcin
-
u mnie winna była kostka do miecza,raz łączyła raz nie,po oczyszczeniu dmuchawa dmucha :)
-
Kolego musisz dostać się do elektroniki miecza i poprawić wszystkie luty i problem zniknie. Dodatkowo należy jeszcze przeczyścić kostkę przyłączeniową miecza gdyż lubi się na jednym z pinów podpalić. Pozdrawiam
-
Dzięki za info. Sprawdzę również tam jak w końcu trochę ogarnę się czasowo. Chociaż nie wiem czy to może być miecz bo już kiedyś wymieniałem, później padł no i postanowiłem przelutować. No i teraz padło. Mam już patent na uruchomienie dmuchawy, może się uda sprawdzić czy w ogóle kręci.
Pozdrawiam,
Marcin.
-
Okej, wracam ponownie. Dzisiaj znowu zamarzły mi drzwi i postanowiłem dostać się do miecza. Poruszałem trochę wtyczką i o dziwo załapało. Więc mam drugą dmuchawę na podmianę na przyszłość i wiem już gdzie leży problem. U mnie rzeczywiście wtyczka trochę jakby nadtopiona - trzeba będzie wymienić :-) Dzięki wszystkim za pomysły i rady.
Pozdrawiam,
Marcin
-
czyli objaw taki jak mój pzdr
-
Witam u mnie objaw od kilku dni taki jak u kolegi Marcin-e32... po resecie działa i dmucha elegancko miecz przlutowany kostka od miecza jak nowa żadnych śladów przypaleń..... jakieś sugestie panowie?? pozdrawiam serdecznie