-
no właśnie podobno standardem jest remont niektórych skrzyń przy przebiegu około 200000 znam 4 auta e38 które w okolicach 200000 miały remont skrzyń, bo padały kosze.
Wie ktoś o co chodzi?
Ps. Remoncik wyniesie cię około 1700zł, bynajmniej wszystkich których znam tyle to kosztowało, zależy ile tarczek zdążyli popalić, i ile koszy się wysypało.
Powodzenia.
-
Tak jak Adam740 ci juz napisal - robota bedzie kosztowac w granicach 1700-2000zl w zal od tego ile tarczek zdazysz popalic ;) (mowie o cenie w warsztacie w moich okolicach- slyszalem tez o magikach wolajacych za podobne naprawy 5-7tys :D )
-
aha :(
no nie jest to mało,na allegro można kupić skrzynie za 1500-1800zl.
Ale remont chyba lepszy bo nie wiadomo ile skrzynia ma przejechane.
Jutro poszukam jakiegoś mechanika który mógłby mi to zrobić.
Chyba że ktoś zna jakiegoś gościa który to robi w łodzi (woj. łódzkie) to proszę pisać na gg lub maila.
-
Za ta cene sprawnej 5HP24 niestety nie dostaniesz... :(
-
Byłem wczoraj na diagnostyce w najlepszym serwisie BMW w łodzi.
Diagnoza jest taka że mam walnięty sterownik skrzyni biegów na ok. 70%.
Szukam teraz takiego żeby mi pasował.A jak to nie pomoże to powiedzieli że trzeba zajrzeć do skrzyni,to może być walnięte sprzęgło.
-
Niestety nigdzie nie mogę dostać sterownika,sprawa ciągnie się już bardzo długo,byłem dziś u gościa który robi skrzynie,ale za samo wyciągnięcie skrzyni zawołał 1 200 zl ! a za części od 2000 do 4000 zl w zależności co potrzeba kupić.masakra. :o
W moich okolicach jest jeszcze tylko jeden serwis który może to zrobić ale jest teraz sezon urlopowy i za miesiąc mogą dopiero coś zdziałać.
Bardzo bym prosił o jakieś namiary na serwis który robi skrzynie aut. między łodzią a Warszawą.
Który możecie polecić.
-
Kolego w tych rejonach nie znam nikogo ale w pieńsku koło zgorzelca jest taki koleś mechanik wręcz specjalista od skrzyń i w 100% moge go polecić naprawde ludzie z całej polski mu przywożą skrzynie jak byś chciał to wal na pw to dam Ci namiary pozdrawiam
-
Witam,
mam podobny problem z 5HP24, udalo Ci sie usunac usterke ??
U mnie jeszcze skrzynia czasem dziala, dopiero przy mocniejszym dodaniu gazu czuc ze cos jest nie tak, przez chwile pociagnie po czym tak jak by delikatnie sie przydusila i dalej jedzie ok.
A czasem po prostu pociagnie obroty, szarpnie i przelaczy sie w awaryjny.
Po zgaszeniu i odpalniu dziala ok.
Czy komus udalo sie ta usterke usunac ?
Pozdrawiam,
Robert