Sporo racji w tym jest ... chyba
ps Rafał, piękna felga :medit:
Wersja do druku
A może jest tak, że facet po prostu ładnie wylizał wnętrze auta bo robił sesję zdjęciową?
Jak z kolei jest zabiedzona bunia, z piachem pod pedałem gazu to od razu tekst, że jeżdżący śmietnik..
Z tego wynika, że najlepiej brać auta umyte, ale nie za dokładnie.
Faktycznie, nie ma czujników PDC z tyłu i z przodu.
I rozłazi się szara tapicerka nad kolanami przy drzwiach - ale to chyba każda E38 tak ma.
Dostałem nr VIN od sprzedającego:
WBAGF81030DK64474
Po rozkodowaniu wychodzi coś takiego:
Kod:Chassis number DK64474
Vehicle code GF81
Series E38
Model 740i ( 740i M62 )
Body type saloon
Catalog model ECE
Production date 1997 / 03
Engine M62
Transmission Automatic
Steering Left
Catalyzer YES
W marcu 1997 był montowany M62?
Zadzwoniłem do serwisu BMW i trochę mnie rozłożyli - sprawdzenie historii serwisowej to koszt 70PLN i trzeba się stawić osobiście.
Sprawdzenie samochodu w serwisie - 750PLN.
Nieźle poszaleli z cenami...
70 za sprawdzenie serwisu? to co to za aso. jest to darmowa ich usługa.
Ceny całkiem przyjemne ;) Ja za sprawdzenie auta po zakupie w BMW Olszowiec ( do tanich się nie zaliczają..) zapłaciłem 550 zł. Trwało to kilka godzin.
To pierwsze ASO to Inchcape. Szkoda, że tak się cenią bo wcześniej jeździłem do nich z e34 i nie było najmniejszego problemu, chociaż moje auto było po prostu biedne.
U Foty dostałem ciekawą informację - ostatni zarejestrowany przebieg to 218tys.km. W ogłoszeniu jak wół stoi 197tys...
Ja w olszowcu również płaciłem w granicach 600zl
kilka razy już oglądałem to auto na allegro. i chyba stoi już dość długo :(
brak PDC jest dla mnie conajmniej dziwne.
Sprawdzić autentyczność można, tyle, że w ASO powiedzieli mi, że przebieg jest zgoła inny od tego co w ogłoszeniu podaje sprzedawca. Nie zdziwiłbym się gdyby zamiast 197tys. auto miało 297, co w sumie nie jest jakąś tragedią, tylko jeśli już przy przebiegu są rozbieżności to pytanie czy jest sens jechać ileś tam km i oglądać...