Soft to najmniejszy problem. Interfejs się liczy. Tak zwany ads.
Wersja do druku
Soft to najmniejszy problem. Interfejs się liczy. Tak zwany ads.
Więc tak, mój znajomy ma dwa - VAG KKL i ELM327
Któryś podejdzie?
Pozdrawiam,
Marcin
sprawdz jeszcze cewkę zapłonową ja miałem ta ze jak się rozgrzał silnik to już wgl nie odpalał, jako tako na ciepły ale już czuć było różnice w jezdzie
Żaden z tych interfejsów nie podejdzie.
Jak sprawdzić czy cewka jest sprawna? Niestety nie mam możliwości podmiany na inną w tej chwili...
Pozdrawiam,
Marcin
Prosta sprawa. Ma mieć zasilanie na jednym przewodzie. Na drugi trzeba podać masę na chwilę. W momencie puszczania masy ma się pojawić iskra na przewodzie zaplonowym. Najpeliej zdjąć go z kopułki i położyć na silnik. Cewki bardzo żadko się psują w tym silniku. Sprawdź czy w momencie kręcenia rozrusznikiem jest załączana pompa paliwa. Jak nie ma to problem z czujnikiem wału. Jak załącza mompę to trzeba szukać problemu gdzie indziej.
Ok, dzięki za info.
No to chyba jesteśmy w domu, bo czujnika jeszcze nie sprawdzałem - silnik odpalił zaraz przed sprawdzaniem. Tak jak pisałem wcześniej pompa na krótko działa, słychać ją wyraźnie w bagażniku + słychać, że jest obieg pod maską. Teraz gdy nie chce odpalić pompy nie słychać.
Z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że uszkodzony czujnik przekłada się tym, że pompa nie ma zasilania?
W bentleyu wyczytałem, że można sprawdzić rezystancję czujnika, jeśli jest skopana - to czujnik do wymiany, ale może być też tak że rezystancja jest ok, a czujnik może być skopany. Czy jest jakiś sposób, który w 100% pozwoli zdiagnozować że czujnik jest skopany bez podłączenia się do kompa?
Pozdrawiam,
Marcin
100% na sprawdzenie czujnika to podłączenie oscyloskopu ale o niego tródniej jak o kompa. Jak czujnik sypnięty to nie ma iskry i nie załączy pompy.
U mnie było podobnie raz paliła raz nie, czasem odpaliła po kilku sekundach zgasła aż w końcu całkiem nie odpalała. Na krótko pompa chodziła. Winny u mnie był przekaźnik od pompy paliwa w tej skrzynce przy podszybiu z komputerami. Raz działał raz nie, po wymianie na inny używany-sprawny, 3 lata jak na razie bezproblemowo.
A który to dokładnie jest przekaźnik ?