przegrasz masz za ciezkie auto, chyba ze sciagniesz maskę
Wersja do druku
tylko ze ja juz mam program :D
------------------------koniec OT jutro pogadamy---------------------
Co do chipow to ktos moze robil w 740D?
nie mozna czipowac bo skrzynia padnie od wiekszego momentu obrotowego. ona jest na tyle wyliczona kazdy nastepny Nm bedzie ja zabijać
Nie przejmuje sie tym;).najwyzej sie wymieni...tylko na jakie parametry mozna liczyc...
przemo....Zadzwoń do Adriana to Ci powie :)
Dobra zrobiło się ciepło więc aku pod prostownik i odpalamy... Dalej to samo, ale rozebrałem osłonę i zacząłem nasłuchiwać:) dźwięk dochodzi spod kolektora ssącego czyli stawiał bym na chłodnice spalin która się musiała rozszczelnić lub jakaś gumowa obejma pod wpływem mrozu poddała sie... Generalnie dochodził z tego miejsca wcześniej jakiś hałas ale umiarkowany...to mój pierwszy diesel wiec uznałem ze tak musi być:) Wszystko by pasowało bo autko wolno reaguje na gaz, kopci na czarno i z tego miejsca dochodzi to walenie... przykładałem ucho do głowic i wtrysków i cisza.... Miał ktoś takie objawy przy rozszczelnionej chłodnicy spalin ??
Nie było tak optymistycznie...rozebrałem całą góre i okazało sie że uszczelniacz zaworowy na 6cyl sie poddał i od tego auto tak chodziło.... Teraz głowice do roboty,nowe uszczelki i składanie tego wszystkiego...masakra jakaś tak nasrane dupereli pod tą maską że nigdzie sie nie da dojść :)