"wpisz sobie ostatnie 7 znaków z VIN" jestem laikiem i nie bardzo wiem co to jest VIN:rolleyes:
Wersja do druku
"wpisz sobie ostatnie 7 znaków z VIN" jestem laikiem i nie bardzo wiem co to jest VIN:rolleyes:
Zajrzyj do dowodu rejestracyjnego, swojego
Musze powrócić do tematu....mianowicie dziś dostrzegłem że przycisk od nawiewu działa a np. od tempomatu nie :( czy to tez może być wina kostki?
nie musi być kostka, może też konczyc sie tzw. pierscien slizgowy z taśmą za kierownicą. Mi wlasnie padł tej zimy (wiazka wkrecila się jakimś cudem przez szczelinę w obudowie taśmy, rozerwała ją na kawałeczki i pourywalo wszystkie kable). Najpierw zapalila mi sie kontrolka poduszek, potem przestaly dzialac przyciski na kierze i klakson. Co ciekawe po zdemontowaniu tego pierścienia kierownica chodzi zajefajnie lekko, a ja za wspomaganie się chcialem brać :)
tzn aby to sprawdzić muszę zdemontować kierownice>?? kontrolka od poduszek też mi świeci,nie działają przyciski i klakson ledwo świeci....a jakie wygląda to finansowo?
klakson ci ledwo świeci? :)
zdejmij najpierw dolną oslone kolumny kierowniczej (3 srubki) i looknij na wiązki zaraz za kierą - czasem sie wtyczka wypnie, czasem kabelki się pourywają. jesli nic tam nie wzbudzi podejrzen to zdejmij kiere, odkrec od niej pierscien slizgowy(3 male torxy), zdejmij z niego taka metalową opaskę (trzyma sie na wcisk na 2 bolach). wtedy sciagasz obudowę i popatrz jak taśma wygląda.
finansowo nówka kolo 500zl używka nie wiem nie patrzylem jeszcze, nie mam teraz zabardzo czasu grzebac przy aucie
Zanim wezmiesz sie za odkrecanie kierownicy,to najpierw odlacz akumulator.
nie trzeba odpinac aku, wystarczy wyjac kluczyk ze stacyjki
W sumie racja :) wystarczy wyjac kluczyk
500zł ??:( znajdę chwile to będę grzebał :D
Ps. tak z ciekawości czemu musi być kluczyk wyciągnięty ??