Jeśli nie zależy komuś tak bardzo na funkcjonalności to oczywiste jest że wybiera się wtedy taki żarnik którego światło najbardziej przypada do gustu :)
Wersja do druku
Jeśli nie zależy komuś tak bardzo na funkcjonalności to oczywiste jest że wybiera się wtedy taki żarnik którego światło najbardziej przypada do gustu :)
Dobrze powiedziane! Sam miałem to napisać, ale już nie muszę :)Cytat:
Zamieszczone przez maniakowy
Swoją drogą ja się zastanawiam trochę nad tymi najwyższymi temperaturami - 12 000 i 14 000 K... Ale nie wiem jeszcze jakby to wyglądało.
żarnik masz w żarówce (ten zwinięty drucik co się żarzy), w lampie wyładowczej nie uświadczysz ;)Cytat:
Zamieszczone przez Damias
....6000K kompromis pomiedzy wygladem a oswietleniem drogi.
Pozdr.
mi sie zdaje ze te wyzsze temp nie wygladaja juz tak ladnie. znaczy widzialem kiedys chyba 12000 i kolor juz ciemniejszy tak nie rzuca sie w oczy:)Cytat:
Zamieszczone przez michal_5000
rzecza oczywista jest ze teraz juz rozmawiamy o naszych gustach.. jeden woli niebieskookie, a inny woli czarnookie :)
ja narazie chcialbym zostac przy mojej niebieskookiej buni:P
hey jesloge slowo wtracic to powiem ze moje 6000 swieci na lekko niebieskoale faktycznie 8000 jest intensywniejsza niebieska barwa i jest ladniejsze z daleka ale jesli chodzi o efektywnosc no to 6000 jest bardziej zblizone do bialego wydaje mi sie ze trzeba zwrocic uwage na takie rzeczy jak pozniejsze przeglady czy przy np 12000 nam to przejdzie czy nie jak policja zareaguje czy sie nie beda czepiac itd z mojego dosw nie ma problemow z 6000 ani z przegladem ani z policja wiec jest chyba ok ale jak tam kto lubi :what:
pozdrawiam
do 8000K tez nikt sie nie czepia :cool:
A ja pokusiłem się o 4300 i w nocy jest poezja... za to w dzień nie wyglądają tak kozacko ale dla mnie liczyło się światło w nocy i jestem mega zadowolony.
Witajcie dołączam się do dyskusji i wyrażę swoja opinie; jeździłem na 4300 i dla mnie to swiatło było ciemne, 6000 OK.swieci na biało i tez na tych jeżdzilem co do 8000 fakt barwa z reflektora czyli poswiata niebieska ale światlo na drodze biale najlepiej można było to zobaczyć zimą na sniegu po włączeniu lamp snieg miał barwe białą a nie niebieska, tak więc zarówki które wybierzesz to myśle rzecz gustu. dla mnie 8000 sa extra i nie męcza mi wzroku a naprawde bardzo dużo jeżdze. Pozdro
8000K
Pierwsza taka opinia na temat 8000K normalnie ciekawostka... ;D. Ostatnio miałem okazję zrobić test porównawczy na 3 autkach począwszy od 4300K przez 6000K i na koniec 8000K.
Wyniki były zgodne z oczekiwaniami 8000K do jazdy dziennej i na śnieg bo na śniegu wszystko się odbija... ;)
6000K to kompromis między wyglądem i jasnym światłem.
4300K świeci zdecydowanie najmocniej jednak patrząc na lampę ma żółtawy kolor.
Test robiliśmy w nocy bez dodatkowego oświetlenia na 3 samochodach o podobnym roczniku przy reflektorach soczewkowych. W efekcie kolega z 8000K wylądował na 4300K tak był zadziwiony jasnością ;D .