-
Czyli na powiedzmy 15-20l paliwa trzeba korektę świateł robic bo będą zle świeciły? Albo jak zapakuje 3 kolesi na tył po 120kg.każdy - to też? Przecież to robi system poziomowania za nas i ten bak do pełna to wg.mnie jakiś obłęd.Nigdy tak nie robiłem.A jak jest zawias na gwincie i leży autko nisko to co wtedy? Co producent zaleca?
Mog Edit: Używaj proszę dużych liter, oraz używaj tylko jednego znaku interpunkcyjnego ( nie uzywaj 3x ??? )
-
Nie, masz polozenie zerowe (wlasnie z kierowca i pelnym bakiem lub odpowiednia dociazenie bagaznika zamiast paliwa). Ustawiasz recznie na reflektorach wysokosc. Potem czy z 5 ltr. czy grubaskami w tyle system sam reguluje wysokosc. Jednak ustawienie zerowe nazwe to wyjsciowe musisz wykonac w wymaganych warunkach :D
I taka jest wlasnie roznica miedzy warsztatem Pana Edka i majacym szersze horyzonty diagnosta.
-
jutro akurat będe ustawiał światełka bo żarniki zmieniałem i zrobie jak piszesz greg.przy okazji sprawdze na stacji diagnostycznej jak sie to ma w praktyce, czyli z ciężarem i bez.jutro zdam relacje na świeżo.
-
i ni jak sie ma nieraz teoria do praktyki.Po ustawieniu światełek z ciężarkiem w bagażniku wyjołem ciężarek a światełka wróciły w pozycje taką jak były ustawiane z ciężarkiem.Więc sie pytam jeszcze raz po co bak do pełna ?
-
Bak do pełna przyjął się przy zwykłych światłach bez samopoziomowania i tak już zostało.
-
Witam!
Wiem że ostatni post był w 2011 ale chcę zapytać tutaj..
Czy w e65 po włączeniu świateł ksenon powinno nastąpić samopoziomowanie? bo u mnie nie występuje próbowałem też wczoraj regulować ustawienie świateł i nic nie drgnęło, nie wiem czy mam uszkodzone regulatory w lampach czy chodzi o coś innego?
-
Witam.
Jest dokładnie tak jak myślisz, samopoziomowanie powinno nastąpić,. W e65 odpowiedzialny jest za to czujnik poziomowania świateł przy tylnym prawym wahaczu. Jeżeli Ci nie poziomuje to prawdopodobnie masz go uszkodzonego. Numer części: 37146784696.
Pozdrawiam.
-
ok a dlaczego nie mogę manualnie podnieść lub opuścić świateł regulacją przy lampie?
-
Nie mam pojęcia. Może przesz uszkodzony czujnik:P
-
Masz jeszcze czujnik przy prawym przednim kole.