N40 to wzmacniacz maly a TopHifi ma tu dodatkowo L7 wzmacniacz.
Wzmacniacze sa po lewej stronie, przed calym sprzetem navi (boczek zakrywa wzmacniacze)
Wersja do druku
N40 to wzmacniacz maly a TopHifi ma tu dodatkowo L7 wzmacniacz.
Wzmacniacze sa po lewej stronie, przed calym sprzetem navi (boczek zakrywa wzmacniacze)
Rzeczywiście Greg miałeś rację i zwracam honor. Te wzmacniacze teraz widzę że są znacznie mniejsze niż ten z L7. Co do Bang&Olufsen w nowej 6er uważam, że jakbym już kupował taki samochód to skusiłbym się na te nagłośnienie bo jest to jeden z naprawdę czołowych producentów nagłośnienia na świecie. Nie jestem zdania że zamiast dać ponad 20,000 zł na fabryczne audio lepiej jest wrzucić jakiegoś składaka, bo to że włożymy wielką tubę JBL'a do bagażnika to poza tym że będzie trzęsło szybami w pobliskich domach wcale nie jest powiedziane że zagra lepiej.
Euro_tuned znalazłem ostatnio taki filmik ( http://www.youtube.com/watch?v=R1XZrodp8JI ) najbardziej robi wrażenie to jak 1:08 kamerzysta wychodzi z samochodu i pokazuję jak się niesie muzyka prz lekko uchylonej szybie. Dla mnie rewelacja dla ucha i dla oka również, bo inżynierowie z B&O zaprojektowali specjalne oświetlenie tych głośników, które w nocy daje niesamowity efekt. Na YT jest dość wideo z tym nagłośnieniem, ale w większości zamontowane w samochodach Audi.
Bartek,przede wszystkim muzyka w aucie nie opiera się o włożenie do bagażnika tuby. Jedyny efekt to taki że trzeszczy tablica rejestracyjna :) Zmieniłbyś zdanie gdybyś miał okazje posłuchać jak wielka jest różnica między odpowiednio dobranym nagłośnieniem a tym fabrycznym.
Scena,detale, dynamika, i nie trzeba do tego mieć "wrażliwego" ucha aby poczuć różnicę:)
Zasadniczo same wyklejenie drzwi auta potrafi dać odczuwalny efekt.
Zgadzam się z tym, może przesadziłem z tą tubą.. Ale też wiem jak potrafi zagrać nagłośnienie koncertowe B&O, które jest właśnie stworzone i zaprojektowane tak, aby jak najbardziej uwydatnić scenę, dynamikę itp a wiem co piszę bo dokonywałem odsłuchu w salonie MB w model SLS AMG który właśnie był w ten system wyposażony i muszę z żalem serca przyznać, że bije to na głowę wszystkie audio typu "Professional" montowane w BMW..
Dzięki Bartek za ten filmik, robi wrażenie. Gdybym się decydował na nowe auto to chyba tylko z B&O. Nawet już za te 25tys złotych.
Co do wzmacniaczy to HiFi miało jeden w konsoli a drugi w bagażniku? A L7 ma trzy? Bo już się pogubiłem.
może mało kto mnie zrozumie, ale wspomniany "profesjonal" to nadaje się najwyżej do słuchania wiadomości...nie muzyki :tape::P
Gdyby nie jednostka sterująca dawno wywaliłbym ten fabryczny sit :D
Zestaw 2 par głośników za 800-1000 zł + odpowiedni montaż dałby dużo lepszy efekt :D
Czy ja wiem.. Wg mnie nie jest źle, wiadome - nie L7 ale tragedii nie ma. Głos jest dość czysty. 2 pary głośników nie zagrają nigdy dobrze przestrzennie. A w HiFi mimo wszystko jest te 10 głośników i jakaś namiastka przestrzeni tam się wytwarza. Wie ktoś może jakie są moce głośników w HiFi Professional?
zagrają, zagrają ...że z wrażenia wrócisz do auta swojego i śrubokrętem wydłubiesz od razu fabryczny zestawik :D
Proponuje autentycznie dla ciekawości udać się do firmy która specjalizuje się w montażu renomowanych zestawów choć też zalecam ostrożność, a najlepiej na jakąś specjalistyczną imprezę. Tam można odsłuchać zestaw który odpowiada naszym preferencjom bo tu też bywa różnie :)
Nie prownojmy naszych 5-7 letnich modeli do nowek w salonie. F01 tez juz jest inny sprzet
LOGIC7 dysponuje mocą 420 Watt, zestaw HiFi wyczytałem że 260 Watt.
EDIT:
Teraz nie jestem pewien co do tych 260 Watt, bo w 3er E90 zestaw HiFi ma 180 Watt.