zaroweczki - pikus
plyn chlodzacy - PIKUS?! wiesz kolego ze remont V8 to jak remont lazienki?:D takze ogarnij w pierwszej kolejnosci plyn:D
OKLADZINY - niekoniecznie! skoro masz dobre klocki to po prostu nie masz czujnikow;)
Wersja do druku
Kiedyś szukałem tej rozpiski , ale nie mogłem znaleźć :D Dzięki jesteś WIELKI :]
Klocki mają czujniki, te są do kupienia oddzielnie, nie są zintegrowane z klockami, są 2 sztuki po jednej na oś po przeciwstawnych stronach.
Zanim kupisz nowe to sprawdź czy stare są przetarte bo w E38 największą bolączką są sypiące się po latach przewody, które idą do gniazd w nadkolach gdzie są podłączane czujniki zużycia klocków oraz czujników ABS i na przyszłość, jeżeli ASC/DSC przestanie działać to też zacznij od kabli!
Da się je polutować lecz nie jest to łatwe jak nie masz doświadczenia z lutownicą to niech to zrobi jakiś majster.
Co Ty gadasz, poważnie? No to niezły żal. A może po prostu wystarczy zaktualizować oprogramowanie i wszystko będzie tak jak powinno??
dolałem płynu wlało ok 1l. jeszcze tylko żaróweczki jutro i zobaczymy:) będzie jasno to poszukam tych czujników i zobaczymy:) a co jeśli z tyłu mam małe klocki? tez mi pokaże się komunikat?? Wracając do komunikatów to, po przekręcaniu kluczyka, wyskoczyło mi też coś z akumulatorem chyba co to mogło być??
kolego coboss jak zaktualizować oprogramowanie??:)
ok :) a co oznacza ten komunikat z battery?, bo na tej rozpisce nie ma go:)
Jaki komunikat ?? Bo może chodzi o bateryjki w kluczyku.
jakaś długa nazwa niemiecka -battery:) może faktycznie chodzi o baterie w kluczyku, bo nie zawsze mi łapie:) bo z akumulatorem nie ma to nic wspólnego?
został mi tylko komunikat z okładzinami, oraz nie wiem czemu o przepalonej żarówce hamowania, czasami pojawia mi się też funkschluchen-battery.