Mozesz wymienic od razu przy okazji silentbloki mocowania dyfru - nr 3 i 4. Ja własnie skompletowałem wszystkie silentbloki przy okazji wymiany belki na wersje z 750i bo ma to czego brakuje prawie kazdej E38 - mocowania stabilizatora :)
Wersja do druku
Mozesz wymienic od razu przy okazji silentbloki mocowania dyfru - nr 3 i 4. Ja własnie skompletowałem wszystkie silentbloki przy okazji wymiany belki na wersje z 750i bo ma to czego brakuje prawie kazdej E38 - mocowania stabilizatora :)
jesli sie nie myle to 3 i 4 to sa tuleje plywajace.to mialem wymieniane.moze orientuje sie ktos czy sa wymienialne tuleje wahacza nr 8?bo cos mi sie wydaje ze mam luz a wachacz kosztuje 800zl :hah:
Patrzysz na inny rysuenek. Zerknij na rysunek tylnej belki a nie wahaczy. Tam oprocz silentblokow tej belki, tych za pomoca ktorych montuje sie ta belke do nadwozia, jako nr 3 i 4 sa zaznaczone silentbloki trzymajace dyfer. Natomiast jesli chodzi o silentbloki dolnego wahacza - je tez mozna wymienic. Na allegro komplet tych tulei w ilosci czterech sztuk kosztuje z tego co pamietam cos około 450pln. Jesli nie spieszy Ci sie z ta wymiana to za kilka dni bede mial komplet całych dolnych wahaczy z wmontowanymi nowymi tulejami. Zmontowalem dwa komplety, natomiast jeden klijent sie rozmyslil i moge je puscic "kolezensko" zupełnie po kosztach.
silentblocki mialem wymieniane.dzisiaj jak mi sie uda sprawdze dokladnie gdzie mam luz i dam ci znac co z tymi wahaczami.
Witam - odgrzewam Kotleta - przymierzam się do wymiany tych 4 tulei od Tylnej belki, bo niby przez to może mi auto pływać w koleinach - tak stwierdził mechanik i dlatego też zapytuję co trzeba wymontować aby wymienić te tuleje i czy to faktycznie jest awaryjne w E38 ?
nie wydaje mi się auto będzie pływać przez przednie proste wahacze wybite tylne tuleje czuć przy gwałtownym ruszaniu ma sie wrażenie że tył jedzie w innym kierunku podobne wrażenie przy najechaniu na studzienke auto na ułamek sekundy traci tor jazdy zużycie tych tulei wyjdzie na trzepakach
Wymieniłem już wszystkie wahacze i jak auto było to i dalej niestabilne pozostało, więc Tropem mechaniora potwierdzone NIBY na szarpakach - diagnosta stwierdził, że nie widzi naderwanych tulei, ale jakoś mocno się Tył przestawia - to pozostaje mi wymienić Te tuleje choć zapłaciłbym nawet dwukrotnie, aby tylko okazało się TO przyczyną , bo walczę z stabilnością tego auta od jego zakupu. Mechanik obiecał wymianę Tulei "na aucie" bez zdejmowania całej zawiechy. :victory:
wymień tuleje pływające część nr.2 http://www.realoem.com/bmw/showparts...44&hg=33&fg=30
Wymieniłem TE pływające jakieś 2 lata temu - Nic się mnie polepszyło więc jutro "Loszka" idzie do Mechaniora. :501:
Tuleje kupione Lemfordera 13306 01, ze źródełka po 80zł za sztukę i jak to nie BYDZIE TO, to na żyletki :lol::butcher:
A sprawdziłeś tuleje wahacza nr. 8